Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 29.04.2019

Šta je nemački list napisao o Vučiću i Srbiji

Nova ekonomija 29.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da svoju zemlju vodi u EU, a istovremeno mediji koji su oslonac njegove vlasti koriste svaku priliku da huškaju protiv Evrope, i zato takvoj Srbiji nije mesto u Uniji, piše nemački dnevnik Frankfurter… »

Lekar više ne može trajno ostati bez licence

Nova ekonomija 29.04.2019
Lekarima više neće moći trajno da bude oduzeta licenca za rad, predviđeno je novim Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je nedavno stupio na snagu. Kako navodi Tanjug, lekari dozvolu za rad mogu da izgube samo privremeno do brisanja iz kaznene… »

Pravnici protiv doživotnog zatvora bez uslovne

Nova ekonomija 29.04.2019
Ministarstvo pravde i pravosudna struka našli na suprotnim stranama povodom uvođenja kazne doživotnog zatvora bez uslovne, za krivična dela teškog ubistva, silovanja sa smrtnim ishodom, obljube nad nemoćnim licem, obljube sa detetom i obljube… »

Još jedna komisija Vlade Srbije

Nova ekonomija 29.04.2019
Nakon komisije za nestale bebe, za otkrivanje ubica novinara, za osiromašeni uranijum, za borbu protiv narkomanije, Vlada Srbije je napravila i komisiju za kapitalne investicije. Ova komisija, na čijem čelu će biti premijerka Ana Brnabić, baviće se… »

Koja zanimanja su deficitarna u Austriji

Nova ekonomija 29.04.2019
Austrijska organizacija Privileg objavila je listu 45 deficitarnih zanimanja u Austriji. Radnici iz zemalja koje nisu članice EU mogu podneti zahtev za crveno-belu-crvenu kartu koja je zasnovana na sistemu bodovanja. Ovaj zahtev može podneti radnik iz… »

Bukurešt uvodi besplatan internet

Nova ekonomija 29.04.2019
Gradske vlasti Bukurešta objavile su da će građani moći da pristupe besplatnom bežičnom internetu u javnim prostorima uz pomoć ViFi4EU programa, preneo je Business review. Ljudi koji žive u Bukureštu će imati slobodan pristup ViFi-u u javnim… »