Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 29.04.2019

Vučić: Makron dolazi u Srbiju 16. jula

Slobodna Evropa 29.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron doputovaće u posetu Srbiji 16. jula, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poseta Makrona bila je planirana za početak decembra prošle godine, ali je odložena zbog unutaršnjih prilika u… »

Berlin: Nacrtom deklaracije traži se da Kosovo i Srbija ubrzaju pregovore

Slobodna Evropa 29.04.2019
Šefovi država i vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije, te visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini sastali su se u Berlinu. Objavljen je i nacrt… »

Podgorica: Nova žrtva obračuna mafijaških klanova

Slobodna Evropa 29.04.2019
U Podgorici je danas popodne ubijen M.I. koji je prema policijskim evidencijama, pripadnik je jedne organizovane kriminalne grupe, saopštila je Uprava policije. Navodi se da je Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica obaviještena da je u ulici… »

Cvijanović: Predsjedništvo BiH je trebalo biti u Berlinu

Slobodna Evropa 29.04.2019
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je očigledno da na evropskom nivou BiH niko ne tretira kao ozbiljnu zemlju, jer da je tako onda bi na samitu u Berlinu učestvovala jedina institucija koja je konstituisana na zajedničkom… »

Izbori u Španiji: Pedro Sančes proglasio pobedu

Slobodna Evropa 29.04.2019
Španski premijer Pedro Sančes proglasio je noćas pobedu svoje Španske socijalističke radničke partije na parlamentarnim izborima. Socijalistička partija je "dobila izbore i budućnost je pobedila", poručio je kasno sinoć Sančes iz sedišta svoje… »

Tomaš: Čovićev HDZ je kao Komunistička partija Jugoslavije

Slobodna Evropa 29.04.2019
Mostarski pjesnik Marko Tomaš za ‘Zašto?’ objašnjava zbog čega je Hrvatska demokratska zajednica BiH skoro tri decenije dominantna među bosanskim Hrvatima i nije su suočila sa ozbiljnom alternativom, te zbog čega je Dragan Čović nakon 14… »

Skup u Berlinu bez konkretnih rezultata, naredni sastanak u Parizu

Slobodna Evropa 29.04.2019
​"Težak sastanak, naročito suočavanje delegacija Kosova i Srbije. Naredni sastanak u ovoj formi biće održan 1. jula u Parizu. Neće biti razmene teritorija. Radiću na pripajanju Preševske doline Kosovu. Podela Kosova je mrtva ideja kao što je… »

Junker: Poljska neće iz Evropske unije

Slobodna Evropa 29.04.2019
Poljska najverovatnije neće napustiti Evropsku uniju, čak i ako vladajuća evroskeptična partija Prava i pravde pobedi na izborima koji će biti održani ove godine, izjavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker je za časopis Poliš… »

Prvo pojavljivanje lidera militantne ID nakon pet godina

Slobodna Evropa 29.04.2019
Lider militantne grupe Islamska država pojavio se prvi put nakon pet godina u video koje je objavila ta ekstremistička organizacija. Video pokazuje Abu Bakr al-Baghdadija sa gustom prosijedom bradom, koji je odjeven u crnu haljinu s bež prslukom i… »

SAD: Zamjenik glavnog tužioca dao ostavku

Slobodna Evropa 29.04.2019
Rod Rosenstein zamjenik američkog glavnog tužioca uručio je svoju ostavku predsjedniku Donaldu Trumpu, saopštava BBC. Rosenstein je 2017. godine imenovao Roberta Muellera na poziciju specijalnog istražitelja o potencijalnom uplitanju Rusije u… »