Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 02.05.2019

Jokić i Nagetsi se ispromašivali, Portland izjednačio

Glas Amerike 02.05.2019
DENVER — Košarkaši Denvera izgubili su od Portlanda u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA plej-ofa - 97:90 i tako Blejzersima prepustili prednost domaćeg parketa u seriji, koja se pri rezultati 1-1 seli u Oregon. Za razliku od prve… »

Haradinaj: Nema razgovora o granicama i ukidanju taksi

Glas Amerike 02.05.2019
"Samit u Berlinu je potvrdio da nema više nema razgovora o teritorijama i ukidanju taksi na proizvode iz Srbije, već samo o uzajamnom priznavanju", rekao je u četvrtak premijer Kosova Ramuš Haradinaj. On je kazao da je dobio pozitivan odgovor od… »

Zaoštrava se sukob demokrata i Trampove administracije

Glas Amerike 02.05.2019
Demokrate u Kongresu jačaju pritisak na administraciju predsjednika Donalda Trampa. Predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi optužila je Trampovog sekretara za pravosuđe da je počinio krivično djelo, dok je jedan od najjuticajnijih… »

Direktorka Glasa Amerike: Poštovanje zakona ključno za slobodu medija

Glas Amerike 02.05.2019
“U pojedinim državama sveta dalje je izrazito opasno biti novinar. Ono što me zadivljuje je, da uprkos opasnostima, ti ljudi nastavljaju profesionalno da rade svoj posao”, kaže u intervjuu, povodom Dana slobode medija, Amanda Benet - direktorka… »

"Vlast u Srbiji se boji nezavisnih medija"

Glas Amerike 02.05.2019
Medijska situacija u Srbiji se pogoršala tokom mandata predsednika Aleksandra Vučića, a vlast guši nezavisne medije zato što ih se boji - kaže u intervjuu za Glas Amerike Gulnoza Said, direktorka programa za Evropu i Evroaziju u Komitetu za zaštitu… »

SAD okončavaju olakšice na sankcije uvedene na iransku naftu

Glas Amerike 02.05.2019
Sjedinjene Države stežu svoje ekonomske sankcije protiv Irana, ukidajući u četvrtak olakšice koji su dozvoljavale nekim najvećim kupcima nafte da nastave svoje nabavke. Sa istekom olakšica za osam kupaca, državni sekretar Majk Pompeo rekao je da… »