Izvor: Jugmedia arhiva vesti 02.05.2019

Dan žalosti u Kuršumliji, zastave na pola koplja

Jugmedia 02.05.2019
Zbog tragične smrti više građana Kuršumlije u saobraćajnoj nesreći kod Barlova, u ovoj opštini danas je dan žalosti, koji je počeo noćas u 00.00 i trajaće do večeras u ponoć. “U vreme žalosti svi organi, organizacije i druga pravna lica na… »

“Pauk” smrskao nepropisno parkirani automobil

Jugmedia 02.05.2019
Sklanjajući automobil koji je bio nepropisno parkiran u centru Niša, radnici Parking servisa koji su upravljali “paukom” polomili su auto sa bočne strane, jer im je iskliznuo dok je bio na visini, što je razbesnelo i zajednice na društvenim… »

Zbog novog curenja cevi sa rekonstrukcijom se kreće ranije

Jugmedia 02.05.2019
Iako najavljena za početak naredne nedelje, rekonstrukcija cevovoda u dužini od 20 metara u glavnoj ulici u Vlasotincu počela je jutros, zbog novog curenja cevi koja je u tri dana dva puta sanirana. Nakon što je u ponedeljak saniran cevovod u glavnoj… »

Na nagovor jedanaestogodišnjeg sina, Leskovčanka napravila bum u biznis kuhinji

Jugmedia 02.05.2019
Sa 51. godinom ostala je bez posla u društvenoj firmi, pa radila kod raznih privatnika od jutra do mraka, a onda je njen dugoočekivani jedanestogodišnji sin nagovorio da otvori You tube kanal i preko interneta demonstrira svoje kulinarsko umeće, što… »

NAUČNICI UPOZORAVAJU: U Leskovcu ćemo umesto paprika brati banane!

Jugmedia 02.05.2019
Srbija može da ostane bez pšenice, kukuruza i soje, a da počnu da uspevaju biljke koje ovde nikad nismo imali, naglašava Aleksandar Valjarević, doktor geonauka. Radovi Aleksandra Valjarevića, doktora geonauke i vanrednog profesora na Univerzitetu u… »

ANIP „Mozaik“ predstavnik Srbije na Sajmu naroda u Španiji

Jugmedia 02.05.2019
U gradu Fuingerola u Španiji trenutno se odrzava Sajam naroda, a ove godine Ansamblu narodnih igara i pesama „Mozaik“ iz Niša pripala je čast da predstavlja Srbiju i nosi zastavu naše zemlje i to na najbolji mogući način, gde je Srbija dobila… »

Ako si iz Leskovca, po difoltu te gledaju drugačije

Jugmedia 02.05.2019
Ma koliko veliku mašineriju imali iza sebe, pa i najmoćniju na ovim prostorima, nije lako probiti se u sam vrh zvezdanog jata ako ste iz Leskovca, a to nam priznaju Milica Pavlović i Katarina Živković. Ako si iz Leskovca, po difoltu te gledaju… »

Vulin: Ja sam za što hitnije i što sigurnije razgraničenje sa Šiptarima

Jugmedia 02.05.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da se zalaže za što hitnije razgraničenje s Albancima, upotrebivši reč „Šiptarima“, jer će Srbija, kako dodaje, samo tako moći da nastavi da se bavi sobom i svojim narodom. Rekao je da je to njegovo… »

NAUKA: Samo polovina Srba ima slovensko poreklo, a u DNK analizama nije pronađeno tursko

Jugmedia 02.05.2019
Polovina Srba ima slovensko poreklo, dok je u drugoj polovini najviše onih s genima starosedelaca Balkana, kaže rukovodilac Srpskog DNK projekta Milan Rajevac povodom Svetskog DNK dana, i dodaje da su se u genetski kod Srba „upisali“ i Germani i… »

Sniženja svetskih brendova na otvaranju Capitol parka

Jugmedia 02.05.2019
Prvog dana rada Capitol parka Leskovac, 9. maja, kada je planirano svečano otvaranje, kupci iz Leskovca i okoline moći će da kupe garderobu i obuću popularnih robnih svetskih marki, kao i nameštaj, kozmetiku i dečje igračke po ceni nižoj za 10 do… »