Beograd arhiva vesti 07.05.2019

"Evropa Nostra" protiv žičare u Beogradu

Mondo 07.05.2019
Izgradnja žičare na Beogradskoj tvrđavi je izuzetno problematičan projekat, jer njegov invazivni karakter preti da ugrozi kulturno nasleđe čitave Evrope, zaključili su na stručnjaci iz organizacije Evropa Nostra. Na konferenciji za novinare u… »

Luka Petrović: Ko Bastaću daje za pravo da uništava našu imovinu?

Večernje novosti 07.05.2019
Član Predsedništva SNS Luka Petrović oštro je reagovao zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine od strane predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća. Član Predsedništva SNS Luka… »

Najveće gužve na mostovima, zakrčeni Gazela i Pančevac

Blic 07.05.2019
Ovog popodnevnog špica najveće gužve su na mostovima Gazela, Pančevačkom i Brankovom u pravcu ka gradu, prisutne su kolone vozila i saobraćaj se odvija veoma usporeno. - Malo više vozila ima na Trgu Nikole Pašića ali ništa strašno, i na… »

Nove saobraćajne kamere u Beogradu! Ukupno će ih biti 1.000, snimaće prekoračenje brzine, prolazak na crveno, a evo gde se…

Večernje novosti 07.05.2019
Kamere će imati softvere za prepoznavanje lica i registarskih tablica. Policija će u naredne dve godine u Beogradu instalirati skoro 1.000 stacionarnih kamera za video nadzor na 800 lokacija. One bi trebalo da doprinesu većoj bezbednosti građana i… »

Kultna knjižara Geca Kon na meti lopova: Za vikend razbijen izlog, pljačkaši pored ostalog odneli vredne unikatne gusle

Kurir 07.05.2019
BEOGRAD - Tokom vikenda, u noći između 4. i 5. maja, razbijen je izlog knjižare "Geca Kon" u Knez Mihajlovoj 12 u Beogradu i deo eksponata pokraden, saopštili su iz izdavačke kuće "Prosveta". Kultna knjižara, koja je ujedno i Spomenik kulture… »

Incidenti na Trgu Republike, uvrede i guranje

Mondo 07.05.2019
Grupa ljudi predvođena predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem i odbornicima te opštine blokirala je i danas radove na Trgu Republike. Došlo do sukoba sa grupom koja je protiv blokade. Foto: Tanjug/Tanja Valič Na gradilištu na Trgu… »

Sutra uništavanje komaraca na čak sedam opština u gradu

Blic 07.05.2019
Na sedam opština u prestonici sutra od 19 sati će se vrštiti suzbijanje odraslih formi komaraca od strane ekipe Zavoda za biocide i mediciinsku ekologiju. Akcija će se vrštiti na teritoriji opština Palilula, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Čukarica… »

Radojičić: Radijatori u Beogradu biće ponovo topli oko 15.00

Blic 07.05.2019
Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" će, po preporuci gradonačelnika Zorana Radojičića, danas otpočeti sa tehničkim toplim probama sistema, pa se može očekivati da će radijatori već oko 15 sati biti ponovo topli. Gradonačelnik… »

Mladić (26) povređen prilikom pada na gradilištu u Beogradu

Telegraf 07.05.2019
U prestonici je tokom noći zabeleženo šest saobraćajnih nesreća. Jedan muškarac povređen je prilikom pada sa visine na gradilištu kod Kliničkog centra, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Do nesreće je došlo sinoć oko 19.22 časa, a… »

Škola u Surčinu dobila modernu fiskulturnu salu

Blic 07.05.2019
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i učenik Bogdan Gavrić presekli su vrpcu i na taj način svečano otvorili novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ "Dušan Vukasović Diogen" u Surčinu. Vesić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što prisustvuje… »