Izvor: Danas arhiva vesti 07.05.2019

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu nakon sastanka sa Anom Brnabić

Danas 07.05.2019
Nakon 23 dana, vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu, posle sastanka u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić. Kako prenosi N1, iako joj nisu ispunjeni svi zahtevi, Pavlović je izjavila da će verovati institucijama da će… »

Papa Franja se poklonio pred spomen bistom Majke Tereze u Skoplju

Danas 07.05.2019
Papa Franja koji danas boravi u poseti Severnoj Makedoniji danas se u Skoplju poklonio i pomolio pred spomen bistom Svete majke Tereze. Papa je na spomenik Majke Tereze, koja je rođena u Skoplju, ispred muzeja koji je njoj posvećen u centru grada… »

Đoković u osmini finala mastersa u Madridu

Danas 07.05.2019
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je pobeido 57. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle dva seta, 6:4, 6:2. Đoković sada ima dan odmora pošto čeka protivnika u trećem kolu. Meč prvog… »

Opozicija u Turskoj ljuta zbog ponavljanja lokalnih izbora

Danas 07.05.2019
Izborna komisija u Turskoj našla se na meti kritika zbog naredbe da se lokalni izbori u Istanbulu ponove nakon pobede opozicije u martu. Iz Partije pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (AKP) tvrde su da je pobeda opozicione Republikanske… »

Produžena grejna sezona u Užicu

Danas 07.05.2019
Zbog niskih temperatura, grejna sezona u Užicu je produžena i JKP Gradska toplana greje ujutro i uveče stanove koji koriste usluge tog preduzeća. „Grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, uz našu obavezu da budemo pripravni do 1.maja. Međutim… »

Komisija kosovske skupštine usvojila nacrt rezolucije osude genocida i zločina Srbije

Danas 07.05.2019
Komisija Skupštine Kosova za izradu rezolucije o „osudi genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu“ usvojila je danas nacrt rezolucije koji će biti predložem kosovskom parlamentu na… »

Otvoreno pismo Milojka Pantića: Opet sam postao „Ludi Milojko“…

Danas 07.05.2019
Ne bežim od odgovornosti za ono što sam učinio, naprotiv, napisao je u otvorenom pismu javnosti novinar Milojko Pantić koji je pre dve noći priveden na Brankovom mostu nakon što je vozio automobil u pogrešnom smeru. Otvoreno pismo javnosti… »

Fabrici: Nadamo se da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto

Danas 07.05.2019
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izavio je danas da se EU nada da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog što pre. Fabrici je za N1 rekao da je stav EU jasan da jednostrane takse Prištine na robu iz… »

Mali: Novim sporazumima sa Svetskom bankom do jačeg privrednog rasta

Danas 07.05.2019
Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji potpisali su danas tri sporazuma, vredna 142 miliona dolara, a koji će doprineti modernizaciji poreske administracije, unapređenju rada E-uprave, kao i unapređenju… »

Leks specijalis o kreditima u švajcarcima stupa na snagu, obračuni stižu brzom poštom

Danas 07.05.2019
Leks specijalis o konverziji stambenih kredita indeksiranih u „švajcarcima“ danas stupa na snagu, a dužnicima je ponuđen rok za odluku o prelasku na evro 30 dana od prijema pošiljke, pišu današnje Večernje novosti. Banke dužnicima treba da… »