Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 07.05.2019

Potpisan memorandum sa nemačkim MTU, ugovor u junu

Glas Amerike 07.05.2019
BEOGRAD — Ministarstvo privrede Srbije i Privredno društvo MTU Aero Engines AG, kompanija koja će investirati u visoke tehnologije u Srbiji, potpisali su Memorandum o razumevanju. Memorandum su potpisali nemački ambasador Tomas Šib i ministar… »

Milić: Srbija između Berlina i Vašingtona

Glas Amerike 07.05.2019
Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić ocenila je da je mudro što predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije otvorio sve karte" u pregovorima o Kosovu jer na “različitim stranama sveta postoje državni, politički i biznis interesi da… »

Ekstremizam u Srbiji - kompleksan odnos desnice i vlasti

Glas Amerike 07.05.2019
Srbija je danas podložna mnogim vidovima ekstremizma, koji se mogu sprečiti edukacijom i liberalnim reformama, smatraju analitičari čija su istraživanja, rađena uz podršku OEBS-a, sada objedinjena u knjizi „Ekstremizam i nasilni ekstremizam u… »

Dijalog sa Kosovom određuje brzinu evrointegracija Srbije

Glas Amerike 07.05.2019
BEOGRAD — Srbija sporo napreduje u procesu proširenja jer je za šest godina otvorila manje od polovine pregovaračkih poglavlja, ocenila je u utorak generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji u Srbiji Suzana Grubješić i dodala da bez napretka u… »

Novak preko Frica lako do trećeg kola u Madridu

Glas Amerike 07.05.2019
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo turnir serije Masters 1000 u Madridu i pobedom nad Amerikancem Tejlorom Fricom plasirao se u treće kolo. Đoković, koji je juče započeo 250. nedelju na prvom mestu svetske rang-liste, pobedio… »

Ko laže i ko kome treba da se izvini zbog "pošumljavanja teladi"

Glas Amerike 07.05.2019
Drastična kršenja jezičkih prava ostavljaju duboki trag u javnosti, pa se tako ni posle skoro dva meseca ne stišava bura, koju je izazvao prilog Glasa Amerike o publikacijama namenjenim srpskim poljoprivrednicima na Kosovu. "Pošumljavanje teladi" i… »

Marković: Nema nestabilnosti zbog presude za “državni udar”

Glas Amerike 07.05.2019
PODGORICA — Crnogorski premijer Duško Marković rekao je u utorak da nema nikakvog “posebnog ni vanrednog stanja, niti su bezbjednosne službe u stanju pripravnosti zbog izricanja presude u slučaju ‘Državni udar’". “Nemamo procjenu da se… »

Dodeljene NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo, Žig infu plaketa za hrabrost

Glas Amerike 07.05.2019
BEOGRAD — Novinari portala Žig info, Milan Jovanović i Željko Matočević, dobitnici su posebne Plakete za hrabrost za tekst "S tri flaše piva" do kuće: Za par godina, predsednik Skupštine opštine Grocka kupio dva placa i napravio sebi kuću", a… »

Sindi Mekejn za Glas Amerike: Volela bih da dođem u Crnu Goru

Glas Amerike 07.05.2019
"Zabrinuta sam zbog trenutne američke pozicije u svijetu, ali vjerujem da će Sjedinjene Države zadržati svoju moć i u budućnosti", rekla je u intervjuu za Glas Amerike supruga pokojnog senatora Džona Mekejna. Sindi Mekejn je rekla i da želi da… »

Šef NATO u poseti Ankari u pokušaju da spreči kupovinu ruskih raketa

Glas Amerike 07.05.2019
ISTANBUL — Generalni sekretar NATO Jes Stoltenberg u poseti je glavnom gradu Turske usred eskalacije tenzija između te članice Alijanse i Sjedinjenih Država po pitanju turske kupovine ruskih raketnih sistema S-400. Poseta šefa NATO vidi se kao… »