Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 07.05.2019

Ponovo pušteno grejanje u Čačku

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Čačak – Niske temeprature za ovo doba godine, ohladile su stanove pa su na adresu JKP “Čačak”za grejanje stigle brojne molbe za produžetak grejne sezone. Direktor, Danko Ćalović, u izjavi za agenciju RINA kaže da se Čačanima izašlo u… »

Leks specijalis o kreditima u švajcarcima stupa na snagu, obračuni stižu brzom poštom

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Leks specijalis o konverziji stambenih kredita indeksiranih u „švajcarcima“ danas stupa na snagu, a dužnicima je ponuđen rok za odluku o prelasku na evro 30 dana od prijema pošiljke, pišu današnje Večernje novosti. Banke dužnicima treba da… »

Koka - kola usporila saobraćaj u Preljini

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Čačak – Danas nešto posle 13 sati na kružnom toku u Preljini, došlo je do manje saobraćajne nezgode kada su iz šlepera marke "Man" koji se kretao iz pravca Kraljeva, isplale gajbe sa koka - kolom u sred kružnog toka. Tom priliko došlo je do… »

Štab za vanredne situacije u pripravnosti zbog poplava

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Republički štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere i budu u pripravnosti kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje… »

Danas oblačno i hladno, do 15 stepeni

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
U Srbiji će danas u većem delu biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Najniža temperatura biće od 4 do 8, a najviša od 8 do 15 stepeni Celzijusa. Posle podne očekuje se postepeni… »

Dar zavičajca: Muzička kompozicija za Lučane

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Lučani - Aleksandar Miljković (1975), profesor kontrabasa iz Beograda poklonio je kompoziciju "Muzika za Lučane", kao dar gradu iz koga potiče, navodi se na sajtu opštine. Miljković je muziku za kontrabas i klavir napisao inspirisan ljubavlju i… »

Čačanski mladi socijalisti podržavaju Trnavca

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Čačak - Na radnom sastanku Saveta Socijalističke omladine Čačka, članovi saveta i predsedništvo analizirali su rad rukovodstva Gradskog odbora SPS Čačak u prethodnih godinu dana, razmenjivali iskustva i planirali buduće aktivnosti, navodi se u… »

Ivana Ilić pozvana na Forum mladih olimpijaca u Moskvu

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Čačak - U Moskvi će u periodu od 31. maja do 2. juna biti održan edukativni seminar na temu borbe protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava u sportu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Rusije, Antidoping agencije Rusije (RUSADA) i Ministarstva… »

Ako voz kasni država mora da vam plati

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Ako je zbog otkazivanja voza ili izgubljene veze prouzrokovane kašnjenjenjem, putnik sprečen na nastavi planirano putovanje, prevoznik može da pokrije troškove hotelskog smeštaja kao i razumne troškove obaveštavanja onih koji čekaju putike. U… »

Du ju spik užički: Urnebesni vodič kroz jezik Era!

Glas Zapadne Srbije 07.05.2019
Užice - Primera radi, reč mutan u kontekstu : „On je baš mutan lik“. Na užičkom to znači da je neko zanimljiv, dopadljiv, kul. Kada ovu rečenicu izgovorite bilo gde van Užica, ljudi će pomisliti da je to neko ko se bavi ilegalnim radnjama… »