Izvor: Jug press arhiva vesti 07.05.2019

U Vranju ponovo topli radijatori

Jug press 07.05.2019
VRANJE U Vranju su od danas popodne radijatori u stanovima i poslovnim prostorijama ponovo topli. Zbog niskih temeratura koje su znatno niže od proseka u ovo doba godine JP „Novi dom“ odlučilo je da ponovo aktivira svoja postrojenja, iako je grejna… »

Muž i žena napali policajce

Jug press 07.05.2019
SURDULICA Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Surdulici uhapsili su D.S. (1982) i njegovu ženu, M.S. (1981), iz okoline Surdulice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju… »

Vranjska trojka na vrhu Anda

Jug press 07.05.2019
VRANJE Još jedan veliki podvig članova Planinarskog kluba “Železničar 2006.” Vranje. Iskusni visokogorci Ninoslav Trajković, Zoran Đorđević i Vladimir Đorđević popeli su vrh Čačani 6.075 metara nadmorske visine u Peruu. U ovoj… »

Nišlije odale poštu stradalima od kasetnih NATO bombi

Jug press 07.05.2019
NIŠ Dvadeset godina prošlo je od stravičnog napada NATO alijanse na Niš, kada su kasetnim bombama gađani civilni objekti, Šumatovačka ulica, Tvrđavska pijaca i bolnica i kada je poginulo 16 nedužnih civila, među kojima i trudnica u sedmom mesecu… »

U Vranju počinje ,,Nedelja Crvenog krsta“

Jug press 07.05.2019
VRANJE Pod sloganom ,,Ljubav“, ove godine biće obeleženi 8. maj – Svetski dan Crvenog krsta i ,,Nedelja Crvenog krsta“ koja će trajati do 15. maja. Crveni krst Vranje će brojnim programima obeležiti ovogodišnju ,,Nedelju Crvenog krsta“… »

DSS obeležila stranačku slava

Jug press 07.05.2019
LESKOVAC Svečanim sečenjem slavskog kolača Demokratska stranka Srbije obeležila je Đurđevdan, svoju slavu, uz prisustvo članova, prijatelja i kolega iz drugih političkih opcija. Sveštenik Slaviša Hadži Stanojević govorio je o životu… »

Novi gigant autoindustrije dolazi u Niš

Jug press 07.05.2019
NIŠ Još jedan gigant autoindustrije dolazi u Niš. Radi se o Kompaniji XINGYU. Danas je gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisao sa predsednicom Kompanije XINGYU Xiaoping Zu memorandum o razumevanju koji podrazumeva izgradnju fabrike ove kompanije… »

Izvučeni parovi polufinala kupa FSJO

Jug press 07.05.2019
LESKOVAC U prostorijama FSJO izvučeni su parovi polufinala Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. U utakmicama koje su na programu 15.maja sa početkom u 17,30 časova sastaju se: Sloga (Leskovac) – Jedinstvo (Bošnjace) Moravac Orion (Mrštane)… »

Održana sednica saveta Sajma etno hrane

Jug press 07.05.2019
LESKOVAC U organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu je održana 46. sednici Saveta Sajma etno hrane. Sednice se održavaju po regionima u Srbiji, a na ovoj sednici se raspravljalo o… »

Tomislav Ljubenović i Lidija Dimitrijević u Centralnoj otadžbinskoj upravi SRS

Jug press 07.05.2019
LESKOVAC Za članove Centralne otadžbinske uprave iz Jablaničkog okružnog odbora na desetom Otadžbinskom kongresu SRS izabrani su Tomislav LJubenović i Lidija Dimitrijević iz Leskovca. Ovaj kongres je održan prošlog vikenda u Hrtkovcima. Nakon… »