Izvor: Niške vesti arhiva vesti 07.05.2019

Obeleženo 20 godina od stradanja civila u NATO agresiji

Niške vesti 07.05.2019
Na današnji dan pre 20 godina NATO avijacija bombardovala je kasetnim bombama nekoliko ulica u blizini najveće niške pijace, Unverziteta i Kliničkog centra Niš, pri čemu je poginulo 16 ljudi, medju njima i jedna trudnica, a 18 je teško ranjeno… »

„Odbrana slobode“ u Nišu (VIDEO)

Niške vesti 07.05.2019
Ministarstvo odbrane saopštilo je da će prikaz, koji se održava na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, početi u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. Program prikaza obuhvata svečani… »

Prva Nišlijka koja se popela na vrh iznad 6.000 metara nadmorske visine

Niške vesti 07.05.2019
„Jelena, koja radi u Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu, planinarenjem se bavi aktivno oko dve godine, redovno učestvuje na akcijama Planinarskog društva „Preslap“ i ispoljila je afinitet prema visokogorskim akcijama. Pre odlaska u… »

JKP Naissus: Kvarovi na vodovodnoj mreži u selu Supovac i drugim lokacijama

Niške vesti 07.05.2019
Selo Supovac, kod groblja. Kvar na vodovodnoj mreži, potrebno raskopavanje. Zbog radova na saniranju havarije biće u prekidu vodosnabdevanje za meštane sela Supovac do 15 sati. Ulica Dušana Popovića br.22 „Ćele kula“AD. Kvar na priključnoj… »

Mihajlo Zdravković ostaje gradski većnik

Niške vesti 07.05.2019
„Gradski većnik Mihajlo Zdravković je imenovan aprila za direktora novog preduzeća, koje se zove „Aerodromi Srbije“ i čije će sedište biti u Nišu. Pošto je gradski većnik, morao je da zatraži saglasnost za obavljanje druge javne funkcije… »

Kik boks klub „Niš“ najbolji na Prvenstvu Srbije

Niške vesti 07.05.2019
Svih pet zlatnih medalja osvojili su juniori: Dušan Jovanović, Lazar Arsić, Erik Buza, Patrik Buza, Natalija Savić, dok se Jelena Petrović okitila bronzanom medaljom. Među kadetima Veljko Mitić je osvojio srebro, a Nikolina Stevanović i Pantelija… »

KAD VOJSKA ZAKORAČA: Pripreme za pikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova (VIDEO)

Niške vesti 07.05.2019
Uvežbavanju je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković. Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, odgovoran za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza, naglasio je da se… »

Najda & Smak Tribute promovišu novi album “Smakovanje”

Niške vesti 07.05.2019
Ovim nastupom niški roker Dejan Najdanović Najda obeležava 25 godina saradnje sa kragujevačkom grupom Smak. “Smakovanje” je i naziv albuma koji je Najda snimio sa svojim bendom Deliverance INC uz blagoslov i podršku legendarnog gitariste i… »

Selfi u Parku prirode “Stara planina” je besplatan

Niške vesti 07.05.2019
Njome je previđen cenovnik za određene aktivnosti u zaštićenom području, što je delimično pogrešno protumačeno. Naime, pojedini mediji su pogrešno interpretirali stavke ove Odluke, a glavni nesporazum je nastao zbog fotografisanja u Parku… »

Prvi larvicidni tretman komaraca na teritoriji Niša u 2019. godini

Niške vesti 07.05.2019
Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova i zabarenih površina na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca vršiće se po sledećem rasporedu: 08.05.2019.g.-Na teritoriji GO Pantelej:priobalja Malčanske,Breničke,Matejevačke reke i… »