Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.05.2019

Posle sastanka u Vladi, vlasnica K9 prekinula štrajk glađu

Novi magazin 07.05.2019
Vlasnica novosadske K9 televizije Maja Pavlović izjavila je danas, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, da će prekinut štrajk glađu i izrazila nadu da će, u saradnji sa državnim institucijama, biti rešeni problemi koje ima njena televizija… »

Papa Franja u Skoplju pozvao na mir i suživot ljudi

Novi magazin 07.05.2019
Papa Franja je danas na misi u Skoplju pozvao na mir, suživot i više ljubavi prema Bogu i ljudima. "Ravnodušnost i klevete treba da zamenimo osećanjima i nadom. Prevaziđimo stereotipe i više se brinimo jedni o drugima", rekao je papa pred hiljadama… »

Đoković u osmini finala mastersa u Madridu

Novi magazin 07.05.2019
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je pobeido 57. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle dva seta, 6:4, 6:2. Prvi teniser sveta pobedio je posle sat i pet minuta. On je tri puta oduzeo servis… »

Komisija kosovske skupštine usvojila nacrt rezolucije osude genocida i zločina Srbije

Novi magazin 07.05.2019
Komisija Skupštine Kosova za izradu rezolucije o "osudi genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu" usvojila je danas nacrt rezolucije koji će biti predložem kosovskom parlamentu na usvajanje… »

Milojko Pantić: Načinio sam saobraćajni prekršaj, ali nema štete ni povređenih

Novi magazin 07.05.2019
Sportski novinar Milojko Pantić saopštio je danas da je načinio saobraćajni prekršaj, ali da nikoga nije povredio, uvredio, udario, ni oštetio nečiju privatnu ili javnu imovinu. On je kazao da je protiv njega pokrenuta sramna kampanja i da zato… »

Brnabić sa potpredsednikom Svetske banke o nastavku saradnje

Novi magazin 07.05.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom o nastavku saradnje i procesu reformi koje Srbija sprovodi u ekonomskoj sferi kao i u pogledu unapređenja pravnog okvira i… »

Fabrici: Nadamo se da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto

Novi magazin 07.05.2019
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izavio je danas da se EU nada da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog što pre. Fabrici je za N1 rekao da je stav EU jasan da jednostrane takse Prištine na robu iz… »

Novosti: Leks specijalis o kreditima u švajcarcima stupa na snagu, obračuni stižu brzom poštom

Novi magazin 07.05.2019
Leks specijalis o konverziji stambenih kredita indeksiranih u "švajcarcima" danas stupa na snagu, a dužnicima je ponuđen rok za odluku o prelasku na evro 30 dana od prijema pošiljke, pišu današnje Večernje novosti. Banke dužnicima treba da dostave… »

Vučić: Kako danas izgleda izbori parlamentarni i lokalni na proleće sledeće godine

Novi magazin 07.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će "kako danas izgleda" parlamentarni i lokalni izbori biti održani na proleće u redovnom terminu. On je za RTS rekao da je do redovnih izbora ostalo još deset meseci i da se ušlo u izbornu godinu u… »

Incidenti na Trgu republike u Beogradu, verbalne uvrede i guranje

Novi magazin 07.05.2019
Na gradilištu na Trgu republike grupa ljudi koja kaže da pripada delu građana koji su zadovoljni što se rekonstruišu centralne beogradske ulice sukobila se danas s predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, odbornicima te opštine i… »