Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 07.05.2019

Ko će napraviti najukusniju proju? “Dan proje” u Crvenoj Reci 18. maja

Pirotske vesti 07.05.2019
Dan proje“ je gastro-manifestacija koja se ove godine organizuje po jedanaesti put 18. maja 2019. godine u selu Crvena Reka, udaljenom 10 km od Bele Palanke. „Dan proje“ je manifestacija takmičarskog karaktera gde će se takmičari nadmetati u… »

U sredu svi na stadion, Radnički dočekuje ekipu Dubočice iz Leskovca

Pirotske vesti 07.05.2019
Sutra, u sredu od 16:30 Beli dočekuju na svom terenu ekipu Dubočice iz Leskovca u još jednom veoma važnom meču na putu ka Prvoj ligi. Iako još ima da se igra do kraja, Belima će sutra biti neophodna podrška publike u seriji mečeva od kojih svaki… »

Orkestarski trio Gimnazije osvojio prvo mesto na Međunarodnoj olimpijadi “Lik Rusije”

Pirotske vesti 07.05.2019
Na Međunarodnoj olimpijadi “Lik Rusije 2019.”, održanoj 23.aprila 2019, u organizaciji ruske škole pri Ambasadi Rusije, orkestarski trio Gimnazije Pirot osvojio je 1.nagradu. Jelisaveta Stančić (violina), Petar Pop-Кrstić (violina) i Isidora… »

Gimnazija: Besplatna pripremna nastava francuskog jezika za upis u dvojezično odeljenje

Pirotske vesti 07.05.2019
Gimnazija Pirot poziva sve zainteresovane učenike završnog razreda osnovnih škola da se, ukoliko planiraju da upišu dvojezično odeljenje pirotske Gimnazije, pohađaju besplatnu pripremnu nastavu francuskog jezika. Pripremna nastava počinje u… »

Lane Gutović na ovogodišnjoj Jagnjijadi u Krupcu

Pirotske vesti 07.05.2019
Organizatori ovogodišnje Jagnjijade u Krupcu najavili su, u izjavi Pirotskim vestima, da će promoter ovogodišnje manifestacije biti proslavljeni glumac Milan Lane Gutović. Ovogodišnja Jagnjijada biće održana 18. maja, na novoj lokaciji, u centru… »

Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović”: Letnja konzervatorska škola u Pirotu

Pirotske vesti 07.05.2019
Fondacija “Arhitekta Aleksandar Radović” organizovaće Letnju školu konzervacije u Muzeju Ponišavlja. Škola je namenjena studentima i mladim ekspertima iz oblasti konzervacije i očuvanja kulturnog nasleđa. Očekuje se da ovoj školi, kao i… »

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope i u Pirotu!

Pirotske vesti 07.05.2019
Gradski odbor SUBNOR-a u saradnji sa Gradskom upravom Pirot organizuje obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Devetog maja 1945. kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao… »