Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 07.05.2019

Zbog niskih temperatura “Energetika” ponovo pušta grejanje

Ritam grada Kg 07.05.2019
U većem delu Kragujevca večeras do 19 časova radijatori će biti topli. Odluku da se ponovo pokrenu kotlarnice “Energetika” je donela zbog niskih temperatura, posebno u jutarnjim i večernjim satima. Kako kažu u “Energetici” sekundarne… »

Povodom Dana grada Kragujevac posetile brojne delegacije

Ritam grada Kg 07.05.2019
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao je tradicionalni prijem za goste i delegacije gradova prijatelja i pobratima, koje su svojim prisustvom uveličale Majske svečanosti i obeležavanje Đurđevdana. Zahvaljujući se na ukazanom… »

Veče francuskog u SKC-u

Ritam grada Kg 07.05.2019
Sutra od 18 sati, u Kontakt galeriji SKC-a, nastavlja se program Filum Chit Chat predstavljanjem studenata кatedre za romanistiкu. Le Café français Studentski kulturni centar Кragujevac zajedno sa Кatedrom za romanistiku FILUM-a priređuje veče… »

„Vanja“ u Pozorištu za decu

Ritam grada Kg 07.05.2019
Sutra od 18 časova u Pozorištu za decu Kragujevac, igra se predstava „Vanja“, koju je po tekstu Kobija Jamade režirala Emilija Mrdaković, a glume Nevena Brzaković i Miloš Milovanović. Predstava „VANjA“ govori o idejama, o tome kako se… »

“Besmrtni puk” maršira i u Kragujevcu

Ritam grada Kg 07.05.2019
Na Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, “Besmrtni puk” marširaće ulicama Kragujevca u znak sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku. Grad Kragujevac poziva sve građane da se pridruže humanoj, internacionalnoj manifestaciji i da… »

Maskote izazvale veliko interesovanje

Ritam grada Kg 07.05.2019
Višednevno glasanje na fejsbuk stranici Gradske turističke oerganizacije Kragujevac animiralo je nekoliko desetina hiljada Kragujevčana, ali i žitelja drugih gradova i opština koji su glasali za svoje favorite. Ovakvo interesovanje za glasanje na FB… »

Dodeljene nagrade za najlepše maske

Ritam grada Kg 07.05.2019
I na ovogodišnjem, četrnaestom po redu, Đurevdanskom karnevalu, tokom zabavnog programa za decu dodeljene su nagrade za najkreativnije maske u više kategorija. U kategoriji pojedinačnih maski pobedio je četvorogodišnji Aleksa Radičić sa… »

ŠR PSG: Promenom politike Kragujevac može da bude privredni, univerzitetski i kulturni centar Srbije

Ritam grada Kg 07.05.2019
Kao što smo i najavili RITAM GRADA će objaviti seriju tekstova o kragujevačkim političkim akterima. Jednom nedeljno ćete na Ritmu grada biti u prilici da pročitate šta stranke i politički pokreti u Kragujevcu planiraju da rade ukoliko im građani… »

Film „Patrijarh“ u SKC-u

Ritam grada Kg 07.05.2019
Večeras od 20 časova, u Кontakt galeriji SКC-a, prikazaće se film „Patrijarh“, reditelja Lija Tamahorija. „Patrijarh“ je evokativna drama o porodičnom rivalstvu i pomirenju, smeštena 60-tih godina u ruralnom Novom Zelandu. Dve maorske… »

Filmovi braće Koen tokom maja u Domu omladine

Ritam grada Kg 07.05.2019
Večeras od 20 časova, počinje majski ciklus Kinoteke utorkom u Domu omladine, tokom kog će se prikazivati filmovi braće Koen, Džoela i Itana, ključnih protagonista američke kinematografije poslednje dve decenije. Pred kragujevačkom publikom… »