Izvor: SEEbiz arhiva vesti 07.05.2019

Vlasnica Kanala 9 prekinula štrajk glađu

SEEbiz 07.05.2019
BEOGRAD - Vlasnica novosadske K9 televizija Maja Pavlović izjavila je danas da će prekinut štrajk glađu i izrazila nadu da će u saradnji sa državnim institucijama biti rešeni problemi koje ima njena televizija. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić… »

Srušio se avion u Meksiku, poginuli svi putnici

SEEbiz 07.05.2019
CIUDAD MEXICO - Ostaci zrakoplova koji je nestao na letu od Las Vegasa do Monterreya na sjeveru Meksika pronađeni su, objavila je u ponedjeljak vlada meksičke države Coahuila kazavši da je u privatnom zrakoplovu bilo 13 putnika i članova posade i da… »

Wall Street pao nakon Trumpove prijetnje carinama Kini

SEEbiz 07.05.2019
NEW YORK - Na Wall Streetu su jučer burzovni indeksi pali, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump zaprijetio povećanjem carina na kineski uvoz, no pred kraj trgovanja gubici su ublaženi jer dio ulagača vjeruje da će trgovinski dogovor ipak biti… »

HAC napokon kreće u restrukturiranje

SEEbiz 07.05.2019
ZAGREB - Nakon što je prošle godine obavljeno financijsko, ove godine, preciznije ovog mjeseca, Ministarstvo prometa i Uprava Hrvatskih autocesta kreću u poslovno restrukturiranje ove državne tvrtke. Na programu poslovnog restrukturiranja HAC-a pola… »

3. maj: 48 radnika dobilo otkaz

SEEbiz 07.05.2019
RIJEKA - Četrdeset i osmero zaposlenika Uljanikovog društva Poslovno-informacijski sustavi u Rijeci jučer je dobilo otkaze ugovora o radu. To su prvi trećemajci koje je zapljusnuo val stečajnih otkaza. Tužno je i sumorno bilo u punoj dvorani na… »

Beogradska berza: Trgovanje akcijama skromno, državne obveznice planule

SEEbiz 07.05.2019
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su danas povećali gubitke, trgovanje akcijama je bilo „mlako", dok su investitori ponovo ispoljili ogromno interesovanje za dužničke hartije Republike Srbije. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 989,6 miliona… »

PepsiCo najavio četiri milijarde dolara ulaganja u Meksiku

SEEbiz 07.05.2019
NEW YORK - Američki prehrambeni div PepsiCo najavio je da će u sljedeće dvije godine uložiti četiri milijarde dolara u proširenje proizvodnje u Meksiku. „Tim ćemo se ulaganjem fokusirati na jačanje našeg poljoprivrednog modela, infrastrukture… »

Komercijalna banka: Raiffeisen nas ne kupuje

SEEbiz 07.05.2019
BEOGRAD – Komercijalna banka je demantovala danas informaciju pojedinih domaćih medija da je u toku preuzimanje te banke od strane Raiffeisena. „Netačna je informacija da je u toku preuzimanje Komercijalne banke od strane Raiffeisena", navodi se u… »

Saveti za lakše pronalaženje posla u inostranstvu

SEEbiz 07.05.2019
BEOGRAD - Selidba u inostranstvo je jedna od najsmelijih odluka koju možete doneti u životu. Međutim, još hrabrije je preseliti se u drugu zemlju, a da pre toga niste pronašli odgovarajući posao za sebe. Godinama već planirate da napravite odlučan… »

Blago pojeftinjenje goriva

SEEbiz 07.05.2019
ZAGREB - Od jutros su jeftiniji i benzin i dizel. Jučer je tako prosječna litra benzinskih goriva, kako se navodi na grafu na stranici Ministarstva gospodarstva, iznosila 10,73 kune po litri. Jutros iznosi 10,54 kune po litri. Dizel je također… »