Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 07.05.2019

Papa Franja dočekan u Skoplju

Slobodna Evropa 07.05.2019
Papa Franja koji danas boravi u poseti Severnoj Makedoniji se u Skoplju poklonio i pomolio pred spomen-bistom Svete majke Tereze. Papa je na spomenik Majke Tereze, koja je rođena u Skoplju, ispred muzeja koji je njoj posvećen u centru grada, položio… »

Nova bitka Erdogana i opozicije za Istanbul

Slobodna Evropa 07.05.2019
Širom Istanbula, najvećeg i najvažnijeg turskog grada u ponedjeljak veče su izbili protesti, nakon što je Izborna komisija odlučila da ponovo raspiše izbore za lokalnu vlast i gradonačelnika. Na izborima održanim 31. marta mjesto gradonačelnika… »

Fabrici: Nadamo se da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto

Slobodna Evropa 07.05.2019
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izavio je danas da se EU nada da će se Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog što pre. Fabrici je za N1 rekao da je stav EU jasan da jednostrane takse Prištine na robu iz… »

Mjanmar oslobodio novinare Rojtersa

Slobodna Evropa 07.05.2019
Vlasti Mjanmara oslobodile su jutros dvojicu novinara Rojtersa koji su u toj zemlji bila zatvoreni zbog kršenja zakona o državnoj tajni. Novinari Va Lone i Kjo So O oslobođeni su pošto je predsednik Mjanmara Vin Mjint objavio pomilovanje 6.520… »

Ministarstvo: Uslovni otpust postoji, osim za pet najtežih krivičnih dela

Slobodna Evropa 07.05.2019
Ministarstvo pravde saopštilo je danas da se prilikom izrade izmena i dopuna Krivičnog zakonika, koje predlažu i uvođenje doživotne kazne zatvora, opredelilo za uvodjenje doživotnog zatvora sa mogućnošću uslovnog izlaska iz zatvora nakon 27… »

Kinezi dali ponudu za kupnju bivše političke škole u Kumrovcu

Slobodna Evropa 07.05.2019
Kineska kompanija Zhongya nekretnine ponudila je više od 14 milijuna kuna (oko 1,9 milijuna eura) za kupovinu zgrade nekadašnje Političke škole u Kumrovcu, objavilo je danas hrvatsko Ministarstvo državne imovine. U toj zgradui su tokom rata boravile… »

Vlasnica Kanala 9 prekinula štrajk glađu

Slobodna Evropa 07.05.2019
Vlasnica novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović izjavila je na kraju sastanka sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić da će prekinuti štrajk glađu koji je trajao 23 dana i izrazila nadu da će u saradnji sa državnim institucijama biti rešeni… »

U Sarajevu godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD

Slobodna Evropa 07.05.2019
U Sarajevu je počeo godišnji sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Preko tri hiljade do sada registrovanih učesnika čine ga jednim od najmasovnijih samita EBRD-a. Za Bosnu i Hercegovinu ključno je na ovom globalnom… »

Tači odustao od dolaska na samit u Sarajevo

Slobodna Evropa 07.05.2019
Predsjednik Kosovo Hašim Tači definitivno je odustao od sudjelovanaja na samitu koji je sazvan u Sarajevu u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). “Bosna i Hercegovina još uvek nije priznala Kosovo i na… »

Incidenti tokom blokade radova u centru Beograda

Slobodna Evropa 07.05.2019
Na gradilištu na beogradskom Trgu Republike grupa ljudi, koja kaže da pripada delu građana koji su zadovoljni što se rekonstruišu centralne beogradske ulice sukobila se u utorak s predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, odbornicima te… »