Izvor: Sputnik arhiva vesti 07.05.2019

Papa služio misu na Trgu Makedonija u Skoplju pred 15.000 ljudi (video)

Sputnik 07.05.2019
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja služio je misu na skopskom Trgu Makedonija, kojoj je prisustvovalo oko 15.000 građana iz Severne Makedonije i susednih država, a najviše ih je iz Hrvatske. Papa se do Trga Makedonija dovezao svojim… »

Grejanja će ipak biti

Sputnik 07.05.2019
V. d. direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je da će to preduzeće danas početi sa tehničkim toplim probama sistema. On je za Tanjug rekao da će zbog tih tehničkih proba sistema radijatori narednih dana biti topliji. „Kao v. d… »

Papa Severnim Makedoncima: Sve zemlje Balkana treba da budu članice EU

Sputnik 07.05.2019
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja je tokom svoje posete Severnoj Makedoniji odaslao iz Skoplja poruke mira, suživota i veće ljubavi prema Bogu i ljudima. Papa je rano jutros iz Bugarske doputovao u Skoplje, gde su ga hlebom i solju dočekali… »

Politička škola u Kumrovcu prodata Kinezima za dva miliona evra

Sputnik 07.05.2019
Kompleks nekadašnje Političke škole u Kumrovcu, mestu u kojem je rođen doživotni predsednik bivše SFRJ Josip Broz Tito, prodat je kineskom investitoru, firmi „Džungua nekretnine“, za nešto više od 14 miliona kuna ili dva miliona evra. To je… »

Karadžić „pod lupom“ tribunala: Istraga i prisluškivanje

Sputnik 07.05.2019
Sekretarijat Mehanizma za krivične sudove u Hagu naložio je istragu povodom telefonskog uključenja Radovana Karadžića na tribinu koja je održana u Podgorici. Karadžić se, inače, nalazi u haškom pritvoru, a u pomenutu tribinu, održanu u Srpskoj… »

Američki dron špijunirao obalu Krima

Sputnik 07.05.2019
Američki strateški dron RQ-4B-40 Global Hawk primećen je kod obale Krima, saopštio je portal „Plejn radar“. Prema podacima portala, dron je poleteo sa baze Sigonela na Siciliji. 13:00 msk. Strategičeskiй razvedыvatelьnый bespilotnый… »

Talačka kriza u Tuluzu, otmičar tvrdi da je militantni pripadnik „Žutih prsluka“ (foto)

Sputnik 07.05.2019
U jednoj prodavnici duvana u predgrađu Tuluza u toku je talačka kriza, nakon što je jedan muškarac odveo šest osoba kao taoce. Vlasti tvrde da se u ovom trenutku terorizam isključuje kao motiv napada na otete građane. … »

Lavrov i Pompeo — zamrzavanje ili odmrzavanje odnosa

Sputnik 07.05.2019
Sastanak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Majka Pompea u Finskoj, na marginama Arktičkog saveta, glavna je tema ruskih medija danas. Najvažnije pitanje je da li su dva ministra uspela da odnose između… »

Vučić: Neću priznati Kosovo, srušite me, ali neću

Sputnik 07.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da nije uspeo da reši pitanje Kosova i Metohije, jer su se „svi pravili ludi“. Predsednik poručuje da dok je na funkciji neće priznati nezavisno Kosovo. Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji… »

Šta se zaista desilo: Objavljen razgovor pilota i kontrolora leta SSJ-100

Sputnik 07.05.2019
Televizija REN TV objavila je dešifrovane razgovore kontrolora leta sa posadom aviona „Aeroflota“ koji se zapalio nakon hitnog sletanja na Šeremetjevu u nedelju. Nakon udara groma u avion pilot Denis Evdokimov ocenio je povrede kao ozbiljne, ali ne… »