Izvor: Studio B arhiva vesti 07.05.2019

Papa Franja u Severnoj Makedoniji

Studio B 07.05.2019
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja služi misu na skopskom Trgu Makedonija, kojoj prisustvuje oko 15.000 građana iz Severne Makedonije i susednih država, a najviše ih je iz Hrvatske. Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino) Papa Franja stigao je… »

Počinju tehničke probe, radijatori narednih dana topli

Studio B 07.05.2019
Usled tehničkih proba sistema, radijatori će narednih dana biti topli, potvrđeno u Elektranama. V. d. direktora JKP „Beogradske elektrane” Rade Basta izjavio je da će ovo preduzeće početi sa tehničkim toplim probama sistema. – Usled… »

Obeleženo dve decenije od bombardovanja kineske ambasade

Studio B 07.05.2019
Polaganjem venaca i minutom ćutanja danas je na mestu ispred nekadašnje kineske ambasade u Beogradu obeleženo dve decenije od bombardovanja te zgrade u kome je poginulo tri novinara, a 21 osoba povređena. foto Tanjug Skupu koji je organizovalo… »

Nova prekršajna i krivična prijava protiv Bastaća

Studio B 07.05.2019
Grad Beograd je podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća zbog blokade radova na rekonstrukciji Trga republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine, objavio je zamenik gradonačelnika… »

Split:Najhladniji majski dan u istoriji, na Biokovu -13

Studio B 07.05.2019
U Splitu je jutros izmeren najhladniji majski dan u istoriji merenja, a na planini Biokovo kod tog dalmatinskog grada izmereno je čak minus 13 stepeni. U Splitu je najviša dnevna temperatura vazduha danas iznosila svega 12,9 stepeni, što je treća… »

Radojičić: Stanovi u Beogradu će biti topli

Studio B 07.05.2019
Očekuje se da će se radijatori zagrejati danas oko 15 časova i biće topli sve dok bude potrebe za tim, kako danju tako i tokom noći. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sazvao je hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije, kako bi se usvojila… »

Noć muzeja: Vudstok, Petar Dobrović i Aurora Borealis

Studio B 07.05.2019
Od hipi boja Vudstoka, preko polarne svetlosti do neobičnog susreta sa ogledalima, uz velikane umetnosti, ali i one na koje smo pomalo zaboravili, očekuje posetioce „Noći muzeja“ u Beogradu, 18. maja, na više od 60 lokacija, najavljeno je na… »

Suzbijanje komaraca na sedam opština

Studio B 07.05.2019
U sredu od 19 časova, akcija će se vršiti na teritoriji opština Palilula, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Čukarica, Savski venac i Grocka. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju će sutra obavljati… »

Otvorena izložba o Nikoli Tesli u Novom Sadu

Studio B 07.05.2019
U Kulturnom centru Novog Sada otvorena je izložba Muzeja Nikole Tesle pod nazivom „Nikola Tesla – U svom i našem vremenu“. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da Nikola Tesla nikada nije bio u tom gradu, ali je naveo nekoliko… »

Vesić: Škola u Surčinu dobila modernu fiskulturnu salu

Studio B 07.05.2019
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i učenik Bogdan Gavrić presekli su vrpcu i na taj način svečano otvorili novoizgrađenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Dušan Vukasović Diogen” u Surčinu. Vesić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo… »