Izvor: Telegraf arhiva vesti 07.05.2019

Papa Franja poručio da je Severna Makedonija most između Istoka i Zapada, a održao je i misu za 15.000 građana (foto)

Telegraf 07.05.2019
Papa je zahvalio predsedniku na rečima dobrodošlice i pozivu da poseti Severnu Makedoniju i sve prisutne u vili Vodno. Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, poručio je danas u Skoplju da je Republika Severna Makedonija most između Istoka i… »

Nema više smrzavanja Beograđana: Od 15 sati radijatori će opet biti topli

Telegraf 07.05.2019
Gradonačelnik Beograda sazvao je hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije zbog niza hladnih dana. V.d. direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je da će to preduzeće u utorak 7. maja početi sa tehničkim toplim probama sistema. On je za… »

Stupio na snagu leks specijalis za kredite u švajcarcima: Dužnici na jednu stvar treba da obrate naročitu pažnju

Telegraf 07.05.2019
Bankama upravo počinje da teče rok od 30 dana tokom kojih dužnicima treba da dostave predlog konverzije kredita iz franaka u evre. Zakon kojim se rešava problem zaduženih u "švajcarcima" od utorka 7. maja je na snazi . Onog trenutka kada dobije… »

20 godina kako su američki projektili ubili troje Kineza u Beogradu: Obeležena godišnjica bombardovanja kineske ambasade…

Telegraf 07.05.2019
Kina osuđuje bombardovanje Srbije i varvarski čin bombardovanja kineske ambasade na današnji dan 1999. godine - rekla je ambasadorka Kine u veoma emotivnom obraćanju novinarima. Polaganjem venaca i minutom ćutanja danas je na mestu ispred nekadašnje… »

Skandal tokom izborne kampanje: Žena jajetom udarila premijera Australije, odmah uhapšena (video)

Telegraf 07.05.2019
Morison je kasnije na Tviteru nazvao ženu, koja ga je udarila jajetom, "kukavičkom aktivistikinjom" Jedna žena uhapšena je pošto je udarila jajetom premijera Australije Skota Morisona tokom događaja u okviru kampanje za izbore, koji će biti… »

Da li će Kongo priznati tzv. Kosovo? Upravo je stigao odgovor Ambasade ove države

Telegraf 07.05.2019
Ambasada je notu uputila povodom navoda Bedžeta Pacolija. Demokratska Republika Kongo ne priznaje, ni de jure ni de facto, entitet Kosova, poručeno je danas iz Ambasade Konga u odgovoru na depešu Ministarstva spoljnih poslova. Ambasada je notu uputila… »

Devojčica (14) ulična dilerka heroina: Šokantno hapšenje u Crnoj Gori

Telegraf 07.05.2019
Policija je pretresla kuću u kojoj je živi i pronašla više paketa narkotika i 2.000 evra. Službenici beranske i rožajske policije uhapsili su Š.R. (51) i maloletnu E.R. (14) iz Rožaja zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom droge heroin… »

Haradinaj ponovo preti: Politička sahrana za sve koji menjaju granice

Telegraf 07.05.2019
Sada veruje, kaže, da su oni razumeli "da niko ne može da podeli kosovsku teritoriju" Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj rekao je da je ideja podele Kosova stara jedan vek i da dolazi iz “srpske kuhinje”. - Ideja granica… »

Supružnici iz Surdulice pretili policajcu, pa nasrnuli velikom motikom na njega: Tu se nisu zaustavili, nego su napali i…

Telegraf 07.05.2019
Određeno im je zadržavanje do 48 sati. Policija u Surdulici uhapsila je D.S. (37) i njegovu ženu M.S. (38), iz okoline ovog mesta, zbog sumnje da su napali policajca na dužnosti. Sumnja se da je u ponedeljak prilikom intervencije policije D. S… »

Ubijeno 3 osuđenika, ranjeno 10 u Gvatemali: Nemiri u zatvoru, uprava ne može da povrati kontrolu

Telegraf 07.05.2019
U zatvoru sa nekoliko hiljada zatvorenika uprava ne može da povrati kontrolu. Više od troje ljudi je danas ubijeno i 10 ranjeno u pucnjavi u zatvoru u Gvatemali, saopštila je policija. Zatvor se nalazi na oko 17 kilometara istočno od grada Gvatemale… »