Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 09.05.2019

Presude u aferi "Državni udar": Mandiću i Kneževiću po 5 godina, svi srpski državljani osuđeni na zatvorske kazne

Blic 09.05.2019
Podgorički Viši sud proglasio je krivim Andriju Mandića i Milana Kneževića u slučaju poznatom kao "Državni udar", prenose podgoričke "Vijesti". Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u… »

Samit u Tirani u senci dvoglavog orla: Mediji o hladnom rukovanju Vučića i Tačija, Albanci o ujedinjenju (foto, video)

Blic 09.05.2019
U Tirani je počeo sastanak lidera Procesa Brdo-Brioni, na kome, između ostalih, učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je doputovao sinoć u Tiranu, u atmosferi napetosti koju je izazvala izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija da je… »

Rasprava pred Vučićem: Dodik i Džaferović oštro polemisali o NATO, evo kako je predsednik Srbije reagovao

Blic 09.05.2019
Pred početak samita Proces Brdo-Brioni koji se održava u Tirani kamere su danas zabeležile zanimljivu raspravu između predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodik i člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, a kojoj je u holu gde se… »

Čubrilović: Incko godinama podnosi izveštaje koji ne odgovaraju činjeničnom stanju

Blic 09.05.2019
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko godinama Savetu bezbednosti UN podnosi izveštaje koji ne odgovaraju činjeničnom stanju u BiH, pogotovo kada je reč o… »

Dan pobede obeležen i u Banjaluci: Položeni venci na spomenik žrtvama fašizma (foto)

Blic 09.05.2019
Na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci danas su položeni venci na spomenik žrtvama fašizma povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom. Vence su položili predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine… »

Sudar autobusa i teretnog vozila: Kod Mostara povređeno pet amerikanaca

Blic 09.05.2019
Na magistralnom putu Mostar–Stolac, u mestu Hodbine, danas se oko 12.30 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i teretno vozilo. Kako je za Avaz potvrdio Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, povređeno je… »

SAD: i Velika Britanija pozdravile presudu za aferu "Državni udar"

Blic 09.05.2019
Ambasade SAD i Velike Britanije pozdravile su presudu optuženima u slučaju "Državni udar", koju je danas izrekao Viši sud u Podgorici. Iz Ambasade SAD je poručeno da je ova presuda od istorijskog značaja za vladavinu prava u Crnoj Gori. "Sud je… »

"Glava se odvojila od tela": Povrede ubijenog Slobodana (12) bile su stravične, a njegov egzekutor Elfeta Veseli dobila…

Blic 09.05.2019
Patolog iz Beograda Zoran Stanković rekao je da prvostepena presuda Suda BiH od 10 godina Elfeti Veseli za ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika nije adekvatna, s obzirom na to da je ubijen na monstruozan i surov način i da je… »

Spasavanje radnih mesta: Najbolje rešenja za rudnik Omarsku je pokretanje proizvodnje u Ljubiji

Blic 09.05.2019
Najbolje rešenje za rudnik železne rude u Omarskoj jeste da se pokrene proizvodnja u rudniku Ljubija, kako bi bio zagarantovan nastavak rudarenja u regiji Prijedor i radna mesta ljudi u firmi “Arselor Mital” u Prijedoru, ističe za Srpskainfo… »

U Banjaluci zaposleno skoro 72.000 ljudi, čak petina radi u trgovinama, najmanje u građevinarstvu

Blic 09.05.2019
Prema podacima Poreske uprave RS, na kraju 2018. godine ukupan broj zaposlenih na području Banjaluke bio je 71.809 radnika, a ova informacija navedena je u predlogu Akcionog plana zapošljavanja na području grada za ovu godinu. Prema oblastima… »