Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 09.05.2019

Haradinaj ponovo preti: "Mi postojimo, Kosovo je nezavisno. Srbija to mora da razume, što pre - to bolje"

Blic 09.05.2019
Beogradu je potrebna hrabrost da ide napred, a ne samo da čuva sopstvene interese, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj. - Neko mora da ima tu hrabrost i da prizna realnost. Mi postojimo, Kosovo postoji, ono je nezavisna i… »

Prijem u ambasadi Rusije povodom Dana pobede nad fašizmom

Blic 08.05.2019
Svečani prijem povodom Dana pobede nad fašizmom održan je večeras u ambasadi Rusije u Beogradu, a ruski ambasador Aleksandar Ccepurin istakao je da je 9. maj veliki i zajednički praznik za Ruse i Srbe i dan najveće pobede u istoriji čovečanstva… »

Politička manipulacija: Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji

Blic 09.05.2019
Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca koje su, kao decu tokom rata na… »

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Još jedan vandalski napad na objekte Srpske pravoslavne crkve

Blic 08.05.2019
Obijanje Crkve Svete Paraskeve u Gojbulji još jedan je u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i pozvala policijske organe privremenih institucija u Prištini… »

Nema napretka regiona, ni zanimanja Brisela: Završen samit u Tirani, a ovo su poruke za zemlje kandidate, ali i Evropsku uniju

Blic 09.05.2019
Učesnici Samita "Brdo-Brioni" u Tirani pozvali su danas Evropsku uniju (EU) da razmotri proširenje na zapadni Balkan kao pitanje od geopolitičkog značaja. - Puna integracija zemalja zapadnog Balkana u evropski sistem vrednosti važan je faktor… »

Srbin koji je ratovao protiv Srba u Vukovaru kandidat je za Evropski parlament, a cilj mu je da blokira Srbiju na putu u EU

Blic 08.05.2019
Predrag Mišić je jedno od imena koja su se našla na listi Hrvatskih suverenista u borbi za predstojeće izbore za Evropski parlament. Iako se predstavlja kao Srbin, Mišić je član Hrvatske konzervativne stranke (HKS), poznate po desničarskim i… »

Sastanak u Tirani: Mogerini s Tačijem o dijalogu, kasnije večeras i s Vučićem

Blic 08.05.2019
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, koja je i moderator u dijalogu Beograda i Prištine, sastala se večeras u Tirani sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem. Kako je objavljeno na Tviter… »

Može li ujedinjenje da oživi demokrate? Otkrivamo ko bi trebalo da bude u samom vrhu stranke

Blic 08.05.2019
Unija Demokratske stranke, Zajedno za Srbiju i SDS biće formirana 19. maja, a na njenom čelu biće lider DS Zoran Lutovac i dvojica kopredsednika - Nebojša Zelenović iz ZZS i najverovatnije Aleksandar Ivanović iz SDS Borisa Tadića, saznaje… »

Polemika u živom programu zbog promena naziva ulica u Tutinu

Blic 09.05.2019
Odluka skupštine opštine Tutin o promeni naziva čak 799 ulica izazvala je veliku polemiku, a o tome su suočili svoja mišljenja Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka i istoričar Aleksandar Raković. Aćif Efendija, Adem Demaći, Ibrahim… »

Kosačov: Dodirne tačke Beograda, Moskve, Berlina i Pariza biće sve brojnije

Blic 09.05.2019
Konstantin Kosačov, ruski senator, trenutno boravi u Beogradu kako bi prisustvovao manifestaciji Besmrtni puk. On je za "Sputnjik" izjavio da računa na to da će dodirne tačke između Moskve, Berlina, Pariza i Beograda ubuduće biti sve brojnije… »