Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Beldoks: Film „Na crnoj listi“ će, ipak, biti prikazan

Danas 09.05.2019
Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldoks“ (Beldocs) saopštio je da će pubilika u dvorani Sinepleksa Ušće u Beogradu moći da pogleda film „Na crnoj listi“, čija je projekcija, prethodno planirana u Art bioskopu Kolarac, bez… »

Sava Šumanović ponovo u Parizu

Danas 09.05.2019
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Galerija Matice srpske priređuje izložbu „Sava Šumanović i tajna pod kupolom“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Ministarstvu na kojoj su… »

Koloplet snova

Danas 09.05.2019
Koncert: Still Corners u sali Amerikana Doma omladine Beograda Britansko-američka synthpop atrakcija Still Corners (ne)očekivano je preplavila svojim obožavaocima salu Amerikana Doma omladine Beograda. Bilo je zaista osvežavajuće ugledati stotine i… »

Prvi ilustrofest – Festival ilustracije od 23. do 31. maja na Kalemegdanu

Danas 09.05.2019
Od 23. do 31. maja na Kalemegdanu, na prostoru ispred Paviljona “Cvjeta Zuzorić” biće održan Prvi Ilustrofest – Festival ilustracije u organizaciji Aha magazina i pod generalnim pokroviteljstvom banke Poštanska štedionica. Partneri festivala… »

Filmski vodič od 9. do 16. maja

Danas 09.05.2019
List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke. 9. do 15. maj – Beldocs International Film Festival 12. Međunarodni festival dokumentarnog… »

Kriminolog u trci za upravnika nacionalne biblioteke

Danas 09.05.2019
Predsednik Upravnog odbora NBS Miloš Janković podneo ostavku pa konkurisao za mesto upravnika Upravniku Narodne biblioteke Srbije Laslu Blaškoviću juče je istekao mandat. Zbog kandidature za novog upravnika NBS kriminolog Miloš Janković je podneo… »

U Pekingu potpisan ugovor o rimejku filma „Most“ Šibe Krvavca

Danas 09.05.2019
U Pekingu je potpisan Ugovor o rimejku filma „Most“ (1969.) Hajrudina Šibe Krvavca između kineske filmske kompanije Huahua Media, „Dandalion Production Inc“ iz Los Angelesa i Filmskog centra Sarajevo, kao vlasnika tog filma, prenosi Fena. Uoči… »

Počelo okupljanje Fotografske umetničke kolonije u Zrenjaninu

Danas 09.05.2019
Učesnici druge Fotografske umetničke kolonije u Zrenjaninu započeli su juče okupljanje radnim izletom u Specijalni rezervat „Carska bara“, gde su ovekovećili ravničarske prizore a potom je otvorena na gradskom trgu izložba fotografija starih… »

Rasplamsavanje i naslućivanje: Prva samostalna izložba Milekića

Danas 08.05.2019
Nikola Milekić, mladi akademski slikar i pedagog otvorio je u utorak u galeriji „Kvaka 22“ svoju prvu samostalnu izložbu. Postavka je od tridesetak ulja, portreta i aktova pod nazivom „Rasplamsavanje“, a jak potez i poigravanje sa perspektivom… »

Na filmskom festivalu u Kanu omaž Silvesteru Staloneu

Danas 08.05.2019
Američki glumac Silvester Stalone će doći na filmski festival u Kanu gde će ekskluzivno prikazati snimke petog nastavka serijala „Rambo“ na specijalnoj projekciji priređenoj kao omaž glumcu, saopštili su danas organizatori festivala. Glumac… »