Izvor: IndeksOnline arhiva vesti 09.05.2019

SUĐENJE UŽIVO: Pojačane mere bezbednosti oko Višeg suda u Podgorici

IndeksOnline 09.05.2019
PODGORICA – Danas u 9:00 časova u Višem sudu u podgorici zakazano je izricanje presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Na našem portalu možete pratiti dešavanja u sudnici Višeg suda za vreme izricanja… »

Parada u Moskvi:Bez stranih zvaničnika ove godine

IndeksOnline 09.05.2019
MOSKVA – Na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu danas na Crvenom trgu u Moskvi nije bilo stranih zvaničnika. Prošle godine su na Crvenom trgu na paradi bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Izraela Benjamin… »

Danas se obeležava Dan pobede nad fašizmom

IndeksOnline 09.05.2019
BEOGRAD – U Srbiji će danas, 9. maja, brojnim manifestacijama biti obeležen državni praznik – Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. U okviru kompleksa Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu sutra u 11.30 sati biće održana… »

Bekam šest meseci bez vožačke zbog mobilnog

IndeksOnline 09.05.2019
LONDON – Bivšoj engleskoj fudbalskoj zvezdi Dejvidu Bekamu danas je oduzeta vozačka dozvola na šest meseci jer je uhvaćen da tokom vožnje koristi mobilni telefon. Bekam (43) je 21. novembra prošle godine uslikan kako razgovara telefonom vozeći… »

U teškoj nesreći kod Mostara povređeno pet Amerikanaca

IndeksOnline 09.05.2019
MOSTAR – U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, povređeno je pet Amerikanaca, izjavio je za portal Klix.ba Ljudevit Marić, portparol MUP Hercegovačko-nevesinjskog kantona. Nesreća se dogodila danas oko 12 sati na putu Mostar – Stolac, u… »

Čuveni kuvar zaustavljen u Los Anađelesu sa 40 pirana u torbi

IndeksOnline 09.05.2019
LOS ANÐELES – Čuveni južnoamerički kuvar Virgilio Martines zaustavljen je na aerodromu u Los Anđelesu sa torbom u kojoj se nalazilo 40 pirana. Carinski službenici odveli su ga u sobu za ispitivanje prošle nedelje kada su otkrili zamrznute… »

Forum 10: Neophodno ubrzati proces pregovora o člastvu u EU

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – NVO Akademska inicijativa „Forum 10“, povodom obeležavanja Dana Evrope izražava stav da je neophodno ubrzanje procesa pregovora o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji. Ova organizacija civilnog društva na Dan Evrope pokreće… »

Osumnjičen da je vratio dug lažnim novčanicama

IndeksOnline 09.05.2019
Čačak – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su sugrađanina N. R. (1975), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje novca i prevara. Sumnja se da je on od muškarca (35) dobio novac na ime… »

Ajkula usmrtila surfera na Reinionu

IndeksOnline 09.05.2019
SEN DENI – Jednog surfera ubila je danas ajkula na obali Indijskog okeana u gradu Sen Leu, na francuskom ostrvu Reinion. Kako su javili francuski mediji, čovek od oko 35 godina surfovao je na zabranjenom mestu u malom ribarskom gradu Sen Leu kada se… »

Pronađena marihuana u “mercedesu”

IndeksOnline 09.05.2019
Zaječar – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su sugrađane N. D. (1997) i M. K. (1996), kao i dvadesetdvogodišnju J. B., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i… »