Izvor: Jug press/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Delegacija opštine Brod iz Republike Srpske u poseti Vranju

Jug press 09.05.2019
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković priredio je prijem za delegaciju boračke organizacije opštine Brod iz Republike Srpske povodom 9. maja, Dana pobede na fašizmom. ,,Dan pobede nad fašizmom je izuzetno značajan u ljudskoj istoriji… »

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Polaganjem venaca na spomenik u Spomen parku obeležen je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Vence su položile predstavnici Vojske Srbije, lokalne samouprave, SUBNOR-a, Saveza potpmaka ratnika Srbije 1912-1920 i Nove komunističke… »

Trening za borbu protiv trgovine ljudima

Jug press 09.05.2019
VRANJE Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima, u petak, 10. maja, organizuje trening za rukovodstva, stručne saradnike i zainteresovane profesore srednjih i osnovnih škola u Vranju i Pčinjskom okrugu. Trening je namenjen… »

Šetnja “Besmrtnog puka” u Nišu

Jug press 09.05.2019
NIŠ Četvrti put zaredom, Niš se pridružio maršu “Besmrtnog puka”, u kojem potomci boraca protiv fašizma marširaju ulicama gradova širom Srbije, nose fotografije svojih predaka i time simbolično podsećaju na slavne dane borbe protiv fašizma… »

Izložba novčanica: Ono kad smo svi bili milijarderi

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U galeriji Narodnog muzeja Leskovac otvorena je izložba „Papir govori – Novac Srbije i Jugoslavije 1887.-1996.”. Autor izložbe je Nebojša Dimitrijević, koji ističe da ovom izložbom pokazuje da novac nije samo simbol vrednosti, već i… »

DEŠUTRIN BERŠ TARI REGIONALNO INFORMATIVNO AGENCIJA JUGpress

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Regionalno informativno agencija JUGpress markirini dešutrin berš sar postojini hem sar ćerela buti. Ano akala dešutrin berš JUGpress zorardja te dživdinel hem te buljari i buti iako inele ikaldo ko sa vrste pritisci. Adala pritisci… »

Održan prolećni koncert “Hisarlija”

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U Leskovačkom kulturnom centru tradicionalni prolećni koncert održao je KUD „Hisarlije“. Oni su ovom prilikom i promovisali „Leskovačku pesmaricu 4“, knjigu u kojoj su pohranjene starogradske izvorne pesme leskovačkog kraja. Orkestar… »

Osnovna škola “Milutin Smiljković” obeležila 109 godina postojanja

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Svečanom akademijom u prostorijama škole OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu obeležila je 109 godina postojanja i rada. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, Velimir Smilevski… »

Otvoren Kapitol park u Leskovcu

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC U Leskovcu je otvoren Kapitol park, tržni centar čiji se prodajni objekat prostire na 6500 kvadratnih metara, dok se čitav kompleks prostire na 16.500 kvadratnih metara. U njemu će se naći domaći i strani brendovi u 16 prodavnica, a biće… »

Trinaest godina JUGpressa

Jug press 09.05.2019
LESKOVAC Regionalna informativna agencija JUGpress obeležava trinaest godina postojanja I rada. U proteklih trinaest godina JUGpress je uspevao da preživi i nastavi da radi iako je bio izložen različitim vrstama pritisaka . Ti pritisci kulminiraju iz… »