Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Srbija kao rusofilski "pijani gost" u Danu pobede i Evrope

Južne vesti 09.05.2019
9. maj je dan kada je kapitulirala nacistička Nemačka 1945, a 5 godina kasnije počelo je stvaranje Evropske unije. Stručnjaci kažu da se Srbija stidi svog najvećeg doprinosa svetskoj istoriji - partizanskoj pobedi nad fašistima, a da je danas od EU… »

Ruska manifestacija postala i gradska, na čelu osuđeni general

Južne vesti 09.05.2019
Šetnju kojom je u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom poveo je general u penziji Vladimir Lazarević, koji je osuđen za ratne zločine pred haškim tribunalom. Uz njega su bili i predstavnici "Srbske časti", a gradska vlast osim što je događaj… »

Seča stabala u Aleksincu nastavljena, ministar kaže da možda ne treba sve seći

Južne vesti 09.05.2019
Radnici sa testerama su od jutros ponovo na glavnom šetalištu u Aleksincu i nekoliko stabala već je posečeno. I pored negodovanja građana i mišljenja stručnjaka da stabla ne treba uništavati, već je nekoliko lipa pretvoreno u panjeve. Ministar… »

Bez vode Zelengorska ulica i nekoliko niških sela

Južne vesti 09.05.2019
Radnici niškog JKP "Naissus", kako kažu u ovom preduzeću, od 9 sati na više lokacija u gradu i okolini otklanjaju kvarove na vodovodnoj mreži. Radi se u Čokotu, Novom i Knez Selu i Zelengorskoj, ali i okolnim ulicama, a očekuje se da kvarovi budu… »

Ovčarstvo: „Sajber pastir" Milorad živi u Austriji, a u selu Dobrnje uzgaja posebnu vrstu ovaca

Južne vesti 09.05.2019
Privatna arhiva / Milorad Milić Od kako pamti za sebe, Milorad Milić - Mile iz Petrovca na Mlavi okružen je ovcama i jagnjadima. Pre četiri godine je otkrio jedinstven i inovativan način da bude sa njima čak i kada je hiljadu kilometara daleko. Ovaj… »

Zelena stranka platila kaznu za ekološke aktiviste, oni ne odustaju od odlaska u zatvor

Južne vesti 09.05.2019
Iako je u toku žalbeni postupak i kazna za neprijavljivanje skupa nije pravosnažna, članovi Zelene stranke sakupili su i uplatili sudu novčanu kaznu na koju su osuđeni aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine Nensila Radojković i… »

Seminar o preduzetništvu predstojećeg vikenda u Nišu

Južne vesti 09.05.2019
Četvrti seminar o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom “Be smart and start” održaće se u niškom Startap centru 10, 11. i 12. maja. Najavljeni su iskusni predavači koji polaznicima treba da prenesu znanje o uspešnom poslovanju… »

Renoviraju se klupe u centru Pirota

Južne vesti 09.05.2019
Polomljene i dotrajale štafne na klupama u samom centru Pirota biće zamenjene, a radnici Komunalca krenuli su sa skidanjem starih i montiranjem novih. Biće postavljeno 2.000 štafni, a ukupna vrednost radova je skoro 800.000 dinara. Drveni delovi klupa… »

Novinska agencija "Jugpres" proslavlja 13. rođendan - borba tek predstoji

Južne vesti 09.05.2019
I pored pritisaka koji svakodnevno kulminiraju, regionalna informativna agencija sa juga Srbije Jugpres na svoj 13. rođendan, poručuje da nastavljaj sa borbom za pravovremeno, objektivno i istinito informisanje. Prva informativna agencija koja je… »

Potpisan ugovor sa “Air Serbia” za 12 novih avio-linija iz Niša

Južne vesti 09.05.2019
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i direktor Air Serbia Dankan Nejsmit potpisali su ugovor kojim je ozvaničeno da će do gradova u Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Crnoj Gori, ova kompanija od 15. jula leteti sa niškog… »