Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 09.05.2019

Moskva: Rusi predstavili "Tajfun", "Terminatora" video

Mondo 09.05.2019
Na Crvenom trgu u Moskvi tradicionalno održana vojna parada povodom Dana pobede. Otkucajima sa Spaske kule na Crvenom trgu počela je 74. po redu Parada u Moskvi. Smotru je izvršio ministar odbrane Sergej Šojgu. Izvor: youtube/RT Putin je u obraćanju… »

Pjongjang ispalio neidentifikovani projektil

Mondo 09.05.2019
Severna Koreja ispalila je danas neidentifikovani projektil, saopštio je Generalštab vojske Južne Koreje. Foto: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon Ovo se dogodilo manje od sedam dana nakon što je severnokorejski lier Kim DŽong Un nadgledao probno… »

Slavimo trijumf nad fašizmom

Mondo 09.05.2019
Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije pet godina kasnije, biće obeleženi nizom manifestacija i u Srbiji. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Šef… »

Evropa rekla "ne" ultimatumu Irana - šta će biti sad?

Mondo 09.05.2019
Evropske zemlje uključene u iranski nuklearni sporazum odbacile su "ultimatum" Irana koji im je dao 60 dana da dogovore nove uslove tog sporazuma. Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi Nemačka, Francuska i Velika Britanija, kao i Evropska unija rekle su… »

Izazivao sudbinu: Ajkula pojela surfera na Reinionu

Mondo 09.05.2019
Jednog surfera ubila je danas ajkula na obali Indijskog okeana u gradu Sen Leu, na francuskom ostrvu Reinion. Foto: Guliver/Getty Images/Ian Waldie Ilustracija Kako su javili francuski mediji, čovek od oko 35 godina surfovao je na zabranjenom mestu u… »

Papa pokrenuo "revoluciju": Prijavite popove predatore

Mondo 09.05.2019
Papa Franja obznanio je novi, revolucionarni zakon kojim se od svih katoličkih sveštenika i monahinja u svetu traži da obaveste crkvene vlasti o svakom slučaju seksualnog zlostavljanja koje počini sveštenstvo. Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra… »

Zatvoreno područje oko Notr Dama! Panika zbog olova

Mondo 09.05.2019
Topljenje krova Notr Dama ostavilo je astronomski visok nivo olova na trgu ispred katedrale i u okolnim ulicama. Foto: Tanjug/AP Photo/Kamil Zihnioglu Pariska policija saopštila je danas da je nivo olova sa krova između 10 i 20 grama po kilogramu… »

Aman, nisu pornići najveći problem u SAD!

Mondo 09.05.2019
Veći broj saveznih država u SAD pokrenuo je postupak za proglašenje pornografije opasnom po javno zdravlje, što je izazvalo zabrinutost među nekim stručnjacima koji kažu da je to i preterano i - rizično. Foto: MONDO, Stefan Stojanović Senat… »