Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Istraživanje: Nemački privrednici zadovoljni ambijentom u Srbiji

N1 Info 09.05.2019
Pedeset sedam odsto nemačkih privrednika koji posluju u Srbiji, srpski privredni ambijent ocenjuju kao pozitivan - pokazalo je istraživanje o poslovnom okruženju i investicionom potencijalu koje je sprovela Nemačko-srpska privredna komora. Izvor: N1… »

Gradonačelnik: Za prvu fazu Linglonga Studija o uticaju na sredinu nije potrebna

N1 Info 09.05.2019
Građanski preokret saopštio je da je kineska kompanija "Linglong", koja gradi fabriku guma u Zrenjaninu, definitivno bez Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da za prvu fazu radova taj dokument nije… »

Nedimović: Uskoro povoljni krediti za kupovinu oranica, kamata oko 1,9 odsto

N1 Info 09.05.2019
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je da će poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biti ponuđeni krediti na 20 godina za kupovinu oranica uz povoljne kamate koje će najverovatnije iznositi 1,9 do 1,95 odsto… »

Tramp smatra da je do kraja nedelje moguć sporazum sa Kinom

N1 Info 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je od kineskog kolege Si Đinpinga dobio "lepo pismo" i dodao da je do kraja nedelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom. "Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajuće na pitanje novinara o mogućem… »

Rakić Vodinelić: Kakav je to doktor Siniša Mali od 93 procenta

N1 Info 09.05.2019
"Izveštaj o doktoratu Siniše Malog sam doživela kao ozakonjenje nedozvoljenih radnji, kao da sad treba da legalizujemo sitno kraduckanje tuđih duhovnih tekovina. Volela bih da mi kolege objasne kako zamišljaju 93-procentnog doktora Sinišu Malog"… »

Pavle Petrović: Svetska banka se zatrčala s prognozom rasta privrede Srbije

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Fiskalnog saveta u Srbiji Pavle Petrović izjavio je da je trend privrednog rasta u Srbiji tri odsto i da se "Svetska banka zatrčala prognozom da bi mogao iznositi sedam odsto". "Potencijalni privredni rast u Srbiji je pet odsto, čini mi se… »

Colosseum Sports Tech Summit - saznajte kako tehnologija menja sport

N1 Info 09.05.2019
Saradnja Srbije i Izraela, u oblasti IT sve je veća. Proširena je i na sport, pa se uz saradnju izrelskih kompanija u Beogradu organizuje Colosseum Sports Tech Summit, na kojem će se pronaći IT rešenja za unapređenje sporta. Tehnologija menja sport… »