Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 09.05.2019

Vučić: Lepi snovi EU u vezi sa Zapadnim Balkanom, ništa se neće ostvariti

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se ništa od "lepih snova" koji se iz Evropske unije pominju u vezi sa Zapadnim Balkanom neće ostvariti. Vučić je govorio u Tirani na radnom delu samita Procesa Brdo-Brioni, na kojem bi lideri… »

Vulin: Treći rajh pobeđen, ali je ideologija nacizma još živa

N1 Info 09.05.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je povodom Dana pobede nad fašizmom da je tog dana Treći rajh pobeđen, ali da je ideologija nacizma još živa. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je polagajući venac na Spomenik neznanom junaku na… »

Vučić: Mir i stabilnost najvažniji cilj Srbije koji nije ostvariv bez Evrope

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je Evropa izbor Srbije i da su mir i stabilnost najveći i najvažniji ciljevi Srbije koji bez evropske podrške ne mogu da se ostvare. Izvor: N1 "Pomozite nam, a Srbija će biti lojalan, dobar i uvek… »

Haradinaj: Ako Srbija nije spremna za dogovor o priznanju Kosova, sačekaćemo

N1 Info 09.05.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da očekuje da će se na narednom samitu predstavnika balkanske šestorke u Parizu razgovarati o elementima mogućeg dogovora o priznanju između Kosova i Srbije i ocenio kao dobro što je odbačen razgovor o… »

Novinari podneli predstavku Evropskom sudu zbog kampanje na Pinku i u Informeru

N1 Info 09.05.2019
Grupa javnih ličnosti podnela je predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog negativne medijske kampanje u kojoj su targetirani kao "strani agenti" koji žele da "stvore haos", "sprovedu nasilje", "ubiju premijera". Novinarima Tamari… »

Tači: Svako odlaganje sporazuma produbljuje jaz između Kosova i Srbije

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Tirani da je više od 90 odsto građana Kosova orijentisano ka Evropskoj uniji i NATO, ali da im se istovremeno čini velika nepravda pošto ne mogu da putuju bez viza. "Realno, Kosovo je pre više od godinu… »

Anasonović: Ne zabrinjava pad broja ljudi na protestima, neki moraju da "odmore"

N1 Info 09.05.2019
Jedna od organizatorki protesta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović ocenila je da pad broja građana koji svake subote učestvuju na protestima protiv aktuelne vlasti nije zabrinjavajući i dodala da je demokratija nešto što mora da se brani… »

Novoizabrane sudije Ustavnog suda položile zakletvu

N1 Info 09.05.2019
Novoizabrane sudije Ustavnog suda, koji su imenovani na Opštoj sednici Vrhovnog kasacionog suda, položili su zakletvu pred predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković. Predsednica Skupštine Gojković poručila je nakon polaganja zakletve… »

Mihajlović: Zapadni Balkan i EU potrebni jedno drugom kao nikad do sada

N1 Info 09.05.2019
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je, povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope, ocenila da su Zapadni Balkan i Evropska unija (EU) potrebni jedno drugom kao nikad do sada, saopšeno je iz njenog kabineta. "Srbiji i svim… »

Novi dan o vojnoj paradi u Nišu

N1 Info 09.05.2019
Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije "Odbrana slobode", a povodom Dana pobede, počinje u 11 sati u Nišu. Kako je najavljeno, videćemo svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona… »