Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 09.05.2019

FOTO: Vojna parada na Crvenom trgu povodom Dana pobede nad fašizmom

N1 Info 09.05.2019
U Moskvi se održava parada povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Predsednik Putin čestitao je Dan pobede, dan, kako je rekao, našeg ponosa, tuge i bezgranične zahvalnosti zaštitnicama otadžbine koji su razbili nacizam… »

BBC otpustio voditelja zbog vređanja kraljevske bebe

N1 Info 09.05.2019
Britanski BBC otpustio je svog radijskog voditelja Denija Bejkera jer je na društvenoj mreži Tviter objavio podrugljivu crno-belu fotografiju para koji vodi za ruku šimpanzu sa porukom "kraljevska beba izlazi iz bolnice". Megan Markl, supruga… »

Poslanik opozicije u Venecueli pobegao u argentinsku ambasadu

N1 Info 09.05.2019
Poslanik opozicije u Venecueli Ričard Blanko, jedan od deset opozicionih poslanika optuženih za podršku neuspeloj vojnoj pobuni 30. aprila, izjavio je da je otišao u rezidenciju argentinskog ambasadora u Karakasu. "Privremeno se nalazim u rezidenciji… »

Putin na vojnoj paradi u Moskvi, pozvao na borbu protiv terorizma i ekstremizma

N1 Info 09.05.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je međunarodnu zajednicu na stvaranje jedinstvenog mehanizma bezbednosti u borbi protiv terorizma, neonacizma i ekstremizma. Izvor: Reuters Govoreći na vojnoj paradi na Crvenom trgu povodom 9. maja, Dana pobede… »

Evropljani slave Dan pobede i Dan Evrope

N1 Info 09.05.2019
Širom Evrope se obeležava 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije (EU), pet godina kasnije. Ove godine obeležava se 74. godišnjica… »

U pucnjavi u Argentini lokalni zvaničnik ubijen, poslanik ranjen

N1 Info 09.05.2019
Argentinski poslanik vladajuće koalicije Ektor Olivarez teško je ranjen u pucnjavi ispred parlamenta u Buenos Ajresu, dok je funkcioner koji je bio s njim ubijen. "Obojica su izrešetana, u pitanju je namerni čin", rekao je poslanik Hoze Kano… »

Vojska Južne Koreje: Severna Koreja ispalila nove projektile

N1 Info 09.05.2019
Severna Koreja danas je izvela novo ispaljivanje projektila, saopštila je južnokorejska vojska koja još nije precizirala o kakvim projektilima je reč. "Severna Koreja je ispalila neidentifikovane projektile ka istoku" iz mesta Sino-ri u provinciji… »

Mogerini na Samitu EU: Balkan u Uniji treba da nam bude prioritet

N1 Info 09.05.2019
Lideri EU treba da gledaju na budućnost Balkana u EU kao na prioritet za svoj ekonomski prosperitet, bezbednost regiona i cele Unije, istakla je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, koja je na samit EU u Sibinj stigla sa Procesa Brdo-Brioni u… »

Evropa odbacila ultimatum Irana o nuklearnom sporazumu

N1 Info 09.05.2019
Evropske zemlje uključene u iranski nuklearni sporazum - Nemačka, Francuska i Velika Britanija, kao i Evropska unija, odbacili su "ultimatum" Irana koji im je dao 60 dana da dogovore nove uslove tog sporazuma. "Odbacujemo svaki ultimatum i procenićemo… »

Olovo s Notr Dama ne predstavlja opasnost za kvalitet vazduha

N1 Info 09.05.2019
Delovi olova koji padaju posle velikog požara sa katedrale Notr Dam u Parizu ne predstavljaju opasnost za kvalitet vazduha, saopštila je pariska prefektura, ali je upozorila na veliko prisustvo olovne prašine oko zdanja. "Rezultati analiza uzoraka od… »