Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 09.05.2019

Presude za slučaj “Državni udar” u Crnoj Gori: Mandiću i Kneževiću po pet godina zatvora, Dikiću osam

Nedeljnik 09.05.2019
Profimedia Podgorički Viši sud osudio je Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao “Državni udar”, pišu Vijesti. Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su… »

Kako su nestale fotografije strahota Jasenovca: “Kardelj je naredio da slike nestanu…”

Nedeljnik 09.05.2019
Foto Profimedia Branko Savić, foto-reporter tek osnovanog Tanjuga, 4. maja 1945. sa partizanima ušao je kao prvi novinar na svetu u Jasenovac i svoja sećanja pedantno upisao u novinarsku belešku, pod naslovom „Put na front“, čiji sadržaj… »

NIS će isplatiti 6.517.524.188 dinara za dividende akcionarima

Nedeljnik 09.05.2019
Kompanija NIS planira da izdvoji 6.517.524.188 dinara za isplatu dividendi akcionarima, odnosno 25 odsto neto dobiti Dru{tva za 2018. godinu. NIS a.d. Novi Sad ostvario je neto dobit od 26.067.489.000 dinara u pro{loj godini. Ova odluka utvr|ena je na… »

Koje prezime će nosti “kraljevska beba” Arči

Nedeljnik 09.05.2019
Foto: Profimedia Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl i princ Hari saopštili su ime koje će dati svom prvencu: Arči Harison Mauntbaten-Vindzor. Kako piše Tajm, bebino prezime razlikuje se od drugih potomaka kraljevske porodice, kao što je, recimo… »

“Ana Frank” sa Instagrama: Priča devojčice, žrtve Aušvica, prati više od milion korisnika

Nedeljnik 09.05.2019
Foto: Tanjug-AP Izraelski milijarder Mati Kohavi i njegova ćerka Maja odlučili su da “istinitu životnu priču” trinaestogodišnje devojčice ubijenoj u nacističkom logoru Aušvic pre više od 75 godina predstave na Instagramu. Instagram nalog… »

Iz međunarodnih voda do privatnih plaža: Kako su klanovi iz Kotora razvili šverc kokaina – Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 09.05.2019
Profimedia Pomorci iz Kotora razradili su tokom godina nove načine za šverc kokaina koji zaobilazi policijske i carinske kontrole u međunarodnim lukama, piše u velikom istraživanju o ratu Škaljarskog i Kavačkog klana, objavljenom u novom… »

100 najpopularnijih sportista na svetu: Slava nije vrlina

Nedeljnik 09.05.2019
Profimedia Američki ESPN svake godine daje tradicionalnu listu 100 najpopularnijih sportista sveta i ove godine nas lista nije razočarala: kao i godinama unazad na prvom mestu je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo. Lista se, inače, dobija… »

“Patroldžije” ili “parapolicijske snage”: Svi pričaju o “građanskoj policiji”

Nedeljnik 09.05.2019
Foto: Profimedia / Ilustracija Prethodnih dana, u javnosti je pokrenuta polemika o postojanju takozvane građanske policije. Najpre se pojavila inicijativa Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA za uvođenje “građanske policije”, da bi se potom… »

“Stojimo vam na crti, vi ste naši krvnici. Pokušajte da nas uhapsite”: Andrija Mandić posle presude od pet godina…

Nedeljnik 09.05.2019
Profimedia Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je presuda koja je danas izrečena u “slučaju državnog udara” očekivana, jedino neočekivano, po njegovim rečima, je to što nije izdat zahtev za pritvor, prenosi N1. Viši sud u… »

Završena integracija Vojvođanske banke i OTP Banke Srbija

Nedeljnik 09.05.2019
Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke Vojvođanska banka i OTP banka Srbija zvanično su završile jednu od najkompleksnijih integracija na domaćem finansijskom tržištu i u našoj zemlji nastavljaju uspešno da posluju pod… »