Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Gorivo u Srbiji poskupljuje iz dana u dan

Nova ekonomija 09.05.2019
Gorivo na domaćim benzinskim stanicama sve je skuplje, a juče je na većini benzinskih stanica u Srbiji bnzin premašio cenu od 154 dinara, dok je dizel koštao i do 164,50 dinara, pišu Novosti. Tokom poslednjih mesec dana benzin je poskupeo za… »

Kinezi grade fabriku guma, a nemaju studiju uticaja na životnu sredinu

Nova ekonomija 09.05.2019
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja, odgovorio je da mu nije podnet zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu niti mu je… »

Učenici iz Srbije u top 10 na Evropskom kvizu novca

Nova ekonomija 09.05.2019
Ognjen Pokimica, učenik IX beogradske gimnazije „Mihajlo Petrović Alas" i Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara, plasirali su se u top deset takmičara na Evropskom kvizu novca, koje je u Briselu upriličila Evropska… »

Ministar finansija malo prepisivao, ostaje mu doktorat

Nova ekonomija 09.05.2019
Ministar finansija Siniša Mali nije plagirao doktorski rad stoji u izveštaju stručne komisije koji je usvojilo naučno-nastavno veće Fakulteta organizacionih nauka. Komisija utvrdila da je svega sedam odsto disertacije bez navoda izvora. "Ne može se… »

Ako snimate reklame u prirodi 20.000 dinara – selfi besplatan

Nova ekonomija 09.05.2019
Ministarstvo zaštite životne sredine propisalo je naknade za sve one koji se bave bilo kakvim komercijalnim poslom u zaštićenim područjima Srbije, piše Politika. Pa će tako svi oni koji beru pečurke i lekovitu travu, ili pak sakupljaju puževe… »

Komšijski aerodrom jedan od najgorih na svetu

Nova ekonomija 09.05.2019
Međunarodni aerodrom Henri Koanda u Bukureštu svrstan je u top pet najgorih aerodroma na svetu, piše rumunski Business Review. Ovaj najveći rumunski aerodrom zauzeo je nezavidnu 129. poziciju od ukupno 132 zemlje koje čiji su aerodromi bili u… »

Notari i izvršitelji funkcionišu po partijskim i kumovskim vezama

Nova ekonomija 09.05.2019
Novi instituti u pravu, notari i izvršitelji, preuzeti su kao modeli iz zapadnih zemalja, ali problem što su to uređena društvo, a kod nas to funkcioniše po prijateljskim, partijskim i kumovskim vezama, ocenjuje za Danas advokat i član Saveta za… »

Vlada osniva Agenciju za cirkularne migracije

Nova ekonomija 09.05.2019
Vlada Srbije osniva agenciju za cirkularne migracije u cilju zadržavanja mladih ljudi u zemlji, najavio je ministar finasija Siniša Mali. Kako je saopštilo ministarstvo, on je naveo da je zadržavanje mladih u zemlji ključna ekonomska politika, jer… »

Još jedan udes gradskog autobusa, ponovo isti proizvođač autobusa

Nova ekonomija 09.05.2019
Autobus sa putnicima na gradskoj liniji 20 udario je juče u kuću na okretnici u Ustaničkoj, a samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbegnuta je veća tragedija. Kako je rekao vozač, autobus je u jednom trenutku potpuno podivljao i počeo… »

Osuđeni zbog apela da se očisti reka, idu u zatvor

Nova ekonomija 09.05.2019
Ukoliko im Prekršajni apelacioni sud ne ukine presudu suda u Pirotu, po kojoj su dužni da plate po 20.000 dinara zbog neprijavljivanja čišćenja reke u Rakiti, dvoje aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine, Nensila Radojković i Aleksandar… »