Izvor: OK radio arhiva vesti 09.05.2019

Vranje obeležilo Dan pobede

OK radio 09.05.2019
Komemorativnim skupom kraj spomenika palim borcima u borbi protiv fašizma u Tibuždu, grad Vranje i SUBNOR obeležili su 9. maj, Dan pobede nad fašizmom. Skup je počeo himnom Bože pravde u izvođenju Nađe Jančić, učenice Muzičke škole “Stevan… »

Delegacija opštine Brod u Vranju

OK radio 09.05.2019
Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede na fašizmom, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima priredio je prijem za delegaciju boračke organizacije opštine Brod iz Republike Srpske. Tom prilikom, gradonačelnik je poželeo gostima… »

Korisne informacije za građane koji žele da prisustvuju na paradi u Nišu

OK radio 09.05.2019
Vojna parada, odnosno prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije „Odbrana slobode“, održaće se 10. maja sa početkom u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. „Mole građani koji žele da posmatraju događaj da… »

Otkriven osumnjičeni za paljenje 5D?

OK radio 09.05.2019
Vranje - Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća 5 “5D” dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča, prenosi “Blic”. Kako “Blic” ekskluzivno saznaje, istražni organi tragaju za… »

Ratni veterani: Borićemo se za svoja prava!

OK radio 09.05.2019
Vranje - Ni posle dve decenije od NATO agresije i završetka sukoba sa teroristima na jugu Srbije 2001. godine, položaj ratnih veterana, njihov status i prava nisu ni približno rešeni, štaviše su ponižavajući, ukazuju udruženja koja okupljaju… »

Trajekt sa 342 osobe "zarobljen" na moru

OK radio 09.05.2019
Trajekt Aurelija kiparske brodske kompanije, sa 250 putnika i 92 člana posade, doživeo je rano jutros pravu nezgodu - deset milja od Kornata u hrvatskim vodama. Trajektu je otkazao jedan od motora i od tada satima pluta. Rano jutros trajekt, koji plovi… »

"Dosta mi je da slušam šta Hašim hoće, a šta neće. Ti, Hašime, zavisiš od nas"

OK radio 09.05.2019
"Ti, Hašime, zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš." To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju na zajedničkom sastanku, u okviru… »

Tači iz Albanije traži jug Srbije

OK radio 09.05.2019
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači razgovarao je u sredu uoči samita „Brdo-Brioni“ u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom o, kako je naveo, nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između… »

Akcija davanja krvi u Jumku

OK radio 09.05.2019
Tradicionalna prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi održava se u četvrtak u Kompaniji “Jumko”u Vranju. Ekipe transfuzije su prikljpljanje krvi organizovale u radničkom restoranu Akcija traje od 10 do 14 časova, a očekuje veliki odziv… »

Od Vlade 14 miliona za projekte opština Pčinjskog okruga

OK radio 09.05.2019
Vranje - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju 77 projekata, koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih… »