Izvor: Pirotske vesti/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Obeležen Dan pobede i Dan Evrope u Pirotu

Pirotske vesti 09.05.2019
Gradski odbor SUBNOR-a u saradnji sa Gradskom upravom Pirot organizovao je danas obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope polaganjem venaca na spomenik Predraga Boškovića Pavla. Vence i cveće položili su predstavnici SUBNOR-a, zamenik… »

Nagradni konkurs Regionalne deponije povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine

Pirotske vesti 09.05.2019
Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Regionalna deponija Pirot organizuje nagradni literarni i kreativni konkurs za sve učenike osnovnih i mališanima iz predškolskih ustanova na teritoriji Pirotskog okruga. Cilj konkursa je… »

Komunalac obnavlja klupe i mobilijar na Belom i Crvenom trgu

Pirotske vesti 09.05.2019
U kompletnu obnovu i zamenu klupa i polomljenog ili oštećenog odnosno dotrajalog mobilijara na oba centralna gradska trga-Belom i Crvenom, Komunalac je izdvojio preko 800.000 dinara, kazao je Pirotskim vestima direktor ovog preduzeća Boban Tolić. Deo… »

Gimnazijalci drugu godinu zaredom prvi u zemlji na takmičenju iz turizma

Pirotske vesti 09.05.2019
Drugu godinu za redom učenici Gimnazije Pirot su osvojili PRVO mesto na takmičenju iz turizma u organizaciji Univerziteta Singidunum. Tim pirotske Gimnazije činili su Sara Dragojević, Ana Radovanović I Mihajlo Živković a tema njihovog… »

“Šara bez kraja – Pirotski ćilim” – knjiga Saške Velkove izašla iz štampe

Pirotske vesti 09.05.2019
Doskorašnji kustos-etnolog Muzeja Ponišavlja u Pirotu Saška Velkova objavila je veoma zanimljivu knjigu koja čitaoce upoznaje sa dosad manje poznatim činjenicama vezanim za pirotski ćilim. Izdavač je Muzej Ponišavlja u Pirotu. -Ceo tiraž ide… »

Štab za vanredne situacije pripravan za eventualne poplave. U maju dvadesetak kišnih dana

Pirotske vesti 09.05.2019
Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije Grada i član Saveta za bezbednost, kazao je Pirotskim vestima da je Štab spreman, da u slučaju jakih padavina kiše i eventualnih poplava, reaguje na svim kritičnim mestima, s obzirom da će tokom… »

Medalje za snoubordere

Pirotske vesti 09.05.2019
U nedelju 12.05.2019. biće održana redovna i svečana Skupština Skijaškog saveza Srbije u Skupštini Grada Beograda. Na skupštini osim obaveze da naš Klub Skijaški Snoubord Klub “Stara Planina” učestvuje u radnom delu imamo čast da su naši… »