Izvor: Plus online/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

U Pirotu svečano obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

Plus online 09.05.2019
Polaganjem cveća na spomenik narodnog heroja, Predraga Boškovića Pavla, u Pirotu na prigodan način obeležan je 09. Maj , Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Cveće su položili predstavnici delegacije SUBNOR-a Pirot, Dragan Tončić, načelnica… »

Nagradni konkurs povodom Svetskog dana zaštite životne sredine – 5. jun

Plus online 09.05.2019
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine 5.jun, JKP “Regionalna deponija Pirot” objavljuje Nagradni literarni i kreativni konkurs na koji poziva sve učenike osnovnih škola i decu svih predškolskih ustanova na teritoriji Pirotskog okruga da… »

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na meti pirotskih maturanata

Plus online 09.05.2019
Veliki broj svršenih srednjoškolaca iz Pirota je studirao i studira na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Prema rečima profesora sa Fakulteta reč je o veoma dobrim studentima. Nema sumnje da će se i ove godine mnogi od svršenih… »

Počinju radovi na preostaloj deonici puta ka Belskom trapu

Plus online 09.05.2019
Zahvaljujući sredstvima grada Pirota i Vlade Republike Srbije pre izvesnog vremena asfaltiran je najveći deo puta od Belskog mosta do Gostuše, sela u srcu Stare planine. Prošle godine asfaltirana je deonica od Belskog mosta prema Belskom trapu u… »

Pirot dobija još jednu modernu ulicu. Nastavljeni radovi u “Sedmom julu”!

Plus online 09.05.2019
Da budem iskren nisam koristio “šapat” visokog funkcionera srednjeg rasta, o tome šta se dogadja u Gradskoj upravi da bih objavio vest da su nastavljeni radovi u ulici Sedmi juli, jer mi nije palo napamet da se “trkam sa sporim trkačima”! Jeste… »

Crveni krst Pirot podelio pakete u okviru akcije “Paket za novorodjenu bebu”

Plus online 09.05.2019
U okviru nedelje Crvenog krsta, volonteri Pirotske organizacije danas su u okviru akcije “Paket za novorođenu bebu” podelili pakete mladim mamama, koji će im dobro doći u prvim danima sa bebom. Sekretar Crvenog krsta Pirot, Sanja Stanković, kaže… »

Gimnazijalke osvojile prvo mesto na Državnom prvenstvu u streljaštvu

Plus online 09.05.2019
Na Državnom prvenstvu u streljaštvu, koje je 8. maja održano u Smederevu, ženska ekipa Gimnazije Pirot u sastavu: Natalija Stanković, Sofija Rančić i Kristina Petrović osvojila je prvo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Kristina Petrović je… »

Video Lavirint: Kako proći ulicom Djure Jakšića od udarnih rupa i velikih voda kada se sruče potoci sa brda!?

Plus online 09.05.2019
Dvoumio sam se da li se vratim u stara vremena , neću da kažem “dobra” i ožvim sećanja na jedno radijsko delo koje je “živelo” u skoro svakom domu gde tadašnji radio na 95,8 ulazio bez kucanja . Emisija “U lavirintu” nadmašila je sva… »

Šesta godina uspešne međunarodne saradnje – Učenici i profesori iz Skoplja u poseti Gimnaziji Pirot

Plus online 09.05.2019
Učenici i profesori Gimnazije Pirot od 8. do 12. maja domaćini su učenicima i profesorima Gimnazije „Orce Nikolov“ iz Skoplja. Ove dve škole sarađuju već nekoliko godina s obzirom da imaju dvojezična odeljenja. Danas je gostima priređen prijem… »

Predškolci likovnom radionicom obeležili Dan Evrope. Julija Petrović, autorka najboljeg crteža nagradjena tablet uredjajem

Plus online 09.05.2019
Povodom Dana Evrope, 9. maja, u Narodnoj biblioteci Pirot, u EU kutku, danas je organizovana likovna radionica na kojoj su deca iz Vrtića “Čika Jova Zmaj” crtala zastave zemalja EU. Radionicu je pratila izložba knjiga evropskih pisaca i razgovor o… »