Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Pravopisna greška na 46 miliona australijskih banknota

Politika 09.05.2019
KANBERA – Australijska centralna banka je preuzela odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica, nakon što je jedna radio stanica objavila na društvenim mrežama fotografiju banknote sa mikroskopskom greškom. Radio „Tripl m”… »

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

Politika 09.05.2019
U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije, prenosi Tanjug. Naime, u protekloj nedelji… »

Ko sme da kreditira građane, a da nije banka

Politika 09.05.2019
Čak i ako su vas sve banke proglasile kreditno nesposobnim, postoji način da dobijete pozajmicu – ali uz kamatu od skoro 40 odsto. Nemate platu, nemate ni posao, a nema ni pas za šta da vas ujede. Jednostavno rečeno – ne ispunjavate ni jedan… »

„Eliksir” kupuje imovinu fabrike „Zorka – Obojena metalurgija”

Politika 09.05.2019
Šabac – Jedinu ponudu za kupovinu celokupne imovine fabrike „Zorka – Obojena metalurgija” dala je šabačka kompanija „Eliksir”, koja je odranije vlasnik imovine fabrike „Zorka – Mineralna đubriva”, takođe iz nekadašnjeg sistema… »

Farmeri traže profit u bademovom mleku

Politika 09.05.2019
Više od 95 odsto mleka u Americi proizvodi se na megafarmama, koje kontrolišu tržište, pa za porodična gazdinstva više nema posla. Čak 99 odsto hrane na trpeze Amerikanaca dolazi sa megafarmi, koje guše mala poljoprivredna gazdinstva… »

Pad u prerađivačkoj industriji trenutan

Politika 09.05.2019
Očekuje se da će u narednim mesecima beležiti rast koji će u ovoj godini verovatno premašiti dva odsto. Industrijska proizvodnja u Srbiji u martu ove godine zabeležila je pad od 2,8 odsto jer je proizvodnja u prerađivačkoj industrija bila manja… »