Izvor: Politika/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Drvored u Aleksincu posečen pre svitanja

Politika 09.05.2019
ALEKSINAC – Na šetalištu u Aleksincu rano jutros nastavljena je seča dvoreda sa 45 stabala lipe i kestena. Radnici tamošnjeg javnokomunalnog preduzeća započeli su seču u 5.30 časova i za manje od dva sata posekli su stabla na polovini… »

Nema naplate selfija u nacionalnim parkovima

Politika 09.05.2019
Za sakupljanje puževa, pečuraka, lekovite trave, kao i za držanje hotela, restorana, mini-hidroelektrane na ekskluzivnim mestima u zaštićenim područjima plaća se naknada. Ko sakuplja puževe, lekovitu travu, pečurke ili ima hotel, rudnik ili… »

Josip Sič – dobrovoljac sa Košara

Politika 09.05.2019
Subotičanin se prijavio u dobrovoljce odmah po početku bombardovanja, a poginuo je na Košarama. Subotica – Proleće je je uvek težak period za Margitu Sič. To su dani kada je datumi, godišnjice, praznici, podsećaju na ono što je izgubila… »

Zbog oronulosti zabranjene posete spomen-kući

Politika 09.05.2019
Bronzana bista Koste Stamenkovića, ukradena iz dvorišta kuće, pronađena je isečena u više delova. – Vandali uništavaju spomenike iz svih oslobodilačkih ratova. Leskovac – Posete Spomen-kući narodnog heroja Koste Stamenkovića obustavljena je… »

Pravilnik o vodi unosi zabune

Politika 09.05.2019
Dokument iz Ministarstva zdravlja različito se tumači, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Zrenjanin – Kada je u pitanju voda za piće, ne nazire se izlazak iz začaranog kruga za Zrenjanince. Priča o fabrici vode, za koju se tvrdi da je završena… »