Izvor: PP media/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Islamska zajednica Prijepolje: Pokušaj skrnavljenja Mahmut begove džamije

PP media 09.05.2019
Nakon započetih radova na Mahmut-begovoj džamiji, koji skrnave i narušavaju njen autentični izgled, saopštenjem za javnost oglasio se Odbor Medžlisa IZ-e Prijepolje, koji traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa i inspekcijskih službi… »

U Novoj Varoši državno takmičenje iz matematike za osnovce

PP media 09.05.2019
Državno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola biće održano u subotu, 11. maja, u osnovnoj školi “Živko Ljujić” u Novoj Varoši, a učestovaće 308 učenika. Otvaranje takmičenja će biti u Domu kulture “Jovan Tomić“, a potom… »

Zlatar, okosnica razvoja novovaroške opštine

PP media 09.05.2019
Zlatar, pored Zlatibora i Tare, sve više privlači turiste. Zlatar je vazdušna banja, a uskoro bi trebalo i da Rehabilitacioni centar Zlatar za lečenje kardiovaskularnih bolesti, dobije novog vlasnika, što bi ovu planinu vratilo među centre… »

Vlada Srbije stavila paraf na otkup akcija Fapovih radnika

PP media 09.05.2019
Na sednici Vlade Republike Srbije, u četvrtak, data je saglasnost “FAP Кorporaciji” a.d. Prboj da preko Fonda za razvoj Republike Srbije obezbedi iznos od 129.625.811,00 dinara za sprovođenje finansijske vlasničke konsolidacije Društva (otkup… »

Priboj domaćin Sportskih igara mladih

PP media 09.05.2019
Spotske igre mladih najveća su sportska manifestacija na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Već 23.godine osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 9.godinu iz Bosne i Hercegovine i… »

BIJE VRELO IZ BRANE: Neobična pojava u HE “Uvac”

PP media 09.05.2019
Iz kamenjara u dnu brane HE “Uvac, na Rastokama, bije izvor vode poput vrela na padinama Javora i Čemernice, od kojeg nastaju rečice. Vodotok dug dvadesetak metara silazi u manje jezerce u nekadašnjem koritu Uvca, a huk vode čuje se na obodu Uvačke… »