Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 09.05.2019

Prvi „KLIKcon“ u Kragujevcu

RT Kragujevac 09.05.2019
Sajam igara, pop kulture i informacionih tehnologija „KLIKcon“, prvi ove vrste van Beograda, biće održan od 10. do 12. maja, na Šumadija sajmu. Manifestacija je humanitarnog karaktera jer će, u zoni za besplatno igranje, koja nosi naziv “Igrom… »

Spremni u slučaju poplava

RT Kragujevac 09.05.2019
Pripadnici specijalizovanih jedinica Civilne zaštite u Kragujevcu, izveli su pokaznu vežbu u krugu kompleksa „Zastava“. Reč je o simulaciji crpljenja vode, kako bi bili spremni ukoliko dođe do većih poplava. Vežbu je izvelo 47 članova ove… »

Na Dan pobede nad fašizmom položeni venci na Trgu kod Krsta

RT Kragujevac 09.05.2019
Na Spomen obeležju herojima, na Trgu kod Krsta, povodom Dana pobede nad fašizmom, predstavnici grada Kragujevca, udruženja, organizacija i političkih partija položili su vence. Iako je prošlo više od sedamdeset godina od pobede nad fašizmom… »

Digitalna transformacija u metalskom sektoru

RT Kragujevac 09.05.2019
Pod pokroviteljstvom Nemačke agencije za međunarodnu saradnju GIZ, u Kragujevcu je održana Međusektorska konferencija, povodom obeležavanja šest godina uspešnog rada Poslovnog udruženja IKT klaster Centralne Srbije. Vlada Srbije pokrenula je… »

Penzioneri idu u banje o trošku PIO fonda

RT Kragujevac 09.05.2019
Penzioneri, koji imaju primanja ispod 26.324 dinara, imaju pravo da se prijave za lečenje u banjama Srbije. Desetodnevni boravak finansiraće Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. U ponudi je 25 banjskih lečilišta u Srbiji… »

U Pešačkoj zoni Sajam rukotvorina

RT Kragujevac 09.05.2019
Udruženje „Eko art Šumadija“, i ovog proleća, povodom Dana grada, organizuje Sajam rukotvorina, koji traje do 10. maja. Kragujevčani mogu, u Pešačkoj zoni, da obiđu štandove i posete izlagače, koji se bave negovanjem starih zanata i izradom… »