Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Defileom "Besmrtnog puka" jedanaest gradova u Srbiji obeležilo Dan pobede nad fašizmom

RTS 09.05.2019
Dan pobede nad fašizmom 11 naših gradova obeležava defileom "Besmrtni puk", u znak sećanja na žrtve velikih ratova i NATO agresije. U nekim gradovima, defile je zakazan u poslepodnevnim satima. Polaganjem cveća na spomenik oslobodiocima Kruševca… »

Valjevo: Sajam knjiga i obrazovanja

RTS 09.05.2019
U Valjevu je počeo dvodnevni Sajam knjiga i obrazovanja, koji treću godinu organizuje Udruženje građana "Open Majndid". Susretima sa piscima i izdavačima i nagradnim konkursima za učenike, Sajam iz godine u godinu privlači sve više posetilaca… »

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" Nevenki Đelić

RTS 09.05.2019
Nevenka Đelić, urednica Dopisništva RTS-a u Kragujevcu, dobila je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević". Njen rad se ističe, kako se navodi u obrazloženju, ne samo informativnošću već i stvaralaštvom i negovanjem lepote reči. Pojedincima… »

Poribljavanje jezera Barje

RTS 09.05.2019
Ribočuvarska služba iz Leskovca pokriva teritoriju tri okruga na jugu Srbije, odnosno 5.700 kvadratnih kilometara reka i jezera. Na osnovu programa koji radi Prirodno-matematički fakultet iz Kragujevca leskovački ribočuvari poribljavaju jezero Barje… »

Zrenjaninski motociklisti krenuli na put dug 6.000 kilometara

RTS 09.05.2019
Povodom Dana pobede nad fašizmom grupa motociklista iz Zrenjanina krenula je na put kroz 13 država u kojima će obići spomenike palim savezničkim vojnicima u Drugom svetskom ratu. Putovanje na motorima dugo 6.000 kilometara zrenjaninski motociklisti… »

Nova mehanizacija za poljoprivrednike

RTS 09.05.2019
Novi Pravilnik za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji donosi bitne izmene. Umesto 100.000 dinara, minimalna vrednost investicije po zahtevu za povraćaj sredstava sada je 65.000, što će mnogim poljoprivrednicima olakšati kupovinu. Dotrajalom… »

Kako žive mladi Preševa

RTS 09.05.2019
Po starosti stanovnika, Preševo je jedno od najmlađih mesta u Srbiji. Kada završe srednju školu, mladi Srbi i Albanci studiraju u okolnim gradovima ili u inostranstvu. A imaju iste probleme - teško se zapošljavaju, nedostaje im više kulturnih… »

Ko će štititi osiguranike posle ukidanja zaštitnika pacijenata

RTS 09.05.2019
Zaštitinici prava zdravstvenih osiguranika preseljeni su iz Domova zdravlja i Bolnica u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Ova odluka važi sa početkom primene novog zakona o zdravstvenom osiguranju. Na ovaj način, kako tvrde u… »

Republičko takmičenje medicinskih škola u Kraljevu

RTS 09.05.2019
U Kraljevu se 10. i 11. maja održava 20. republičko takmičenje medicinskih škola u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda i stanja, na kojem učestvuju 23 ekipe škola iz cele Srbije. Medicinska škola u Kraljevu organizator je 20… »

Poklon iz Vankuvera za Dečje odeljenje kraljevačke bolnice

RTS 09.05.2019
Udruženje naših iseljenika iz Vankuvera u Kanadi poklonilo je Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Kraljevu savremenu opremu za ranu dijagnostiku, prevenciju i lečenje najmlađih pacijenata. U konsultaciji sa lekarima sa Dečjeg odeljenja u Kraljevu… »