Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. Naime, u protekloj nedelji na… »

Sprema se nov paket reformi - porezi, povećanje plata...

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Poreska reforma, reforma rudarskog i energetskog sektora, nastavak borbe za investitore, deo su paketa reformi od sedam tačaka koje će država preduzeti u narednih godinu dana u cilju bržeg privrednog rasta. Kako navodi Srpski telegraf, tu su… »

Privredni sud otkazao prodaju imovine zemunskog Navipa

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Prodaja nepokretne i pokretne imovine "Navipa" u stečaju koja je bila planirana za kraj maja, otkazana je odlukom Privrednog suda u Beogradu, oglašeno je danas. Procenjena vrednost dela imovine koja je bila ponuđena na prodaju je procenjena… »

Na leto krediti poljoprivrednicima za kupovinu oranica

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Poljoprivrednicima mlađim od 40 godina od sredine juna biće ponuđeni krediti za kupovinu oranica na 20 godina, uz povoljne kamate koje će najverovanije iznositi 1,9 do 1,95 odsto, izjavio ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović… »

Kikindski MSK i Petrohemija najbliži privatizaciji

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Od 85 preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede Srbije do kraja godine se može očekivati objavljivanje javnih poziva za privatizaciju njih 15, rekao je za Tanjug državni sekretar u ovom ministarstvu Dragan Stevanović. On je rekao da su… »

Desetine firmi na prodaju, milijarde zamrznute u imovini

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Do kraja ovog meseca zakazano je više desetina prodaja preduzeća koja su u stečaju, odnosno njihove imovine, a na "trejding listi" su i IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički "29. Novembar", PPT Zaptivke i… »

Najmodernija avio-industrija stiže u Staru Pazovu?

RTV 09.05.2019
STARA PAZOVA - Opština Stara Pazova poslednjih dana u žiži je interesovanja ne samo domaćih, nego i svetskih medija. Vest da nemački proizvođač avio-motora "MTU aero-endžins" ulaže u ovaj deo Srema obradovala je opštinsko rukovodstvo, ali i… »

Poljoprivrednici se nadaju dobrom rodu uljane repice

RTV 09.05.2019
SREMSKA MITROVICA - Uljana repica u fazi je nalivanja. Od setve do danas nije bilo povoljnih vremenskih uslova koji su išli na ruku usevu. Ipak, oni koji su je posejali i trudili se do danas nadaju se dobrom rodu. Ono što trenutno uljanoj repici na… »