Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Benzin za mesec dana poskupeo više od šest dinara

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD – U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. Naime, u protekloj nedelji na… »

Plan reformi srpske ekonomije u sedam tačaka

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD – Poreska reforma, reforma rudarskog i energetskog sektora, nastavak borbe za investitore, deo su paketa reformi od sedam tačaka koje će država preduzeti u narednih godinu dana u cilju bržeg privrednog rasta. Kako navodi „Srpski telegraf"… »

Trump: Xi mi je poslao lijepo pismo, dogovor moguć

SEEbiz 09.05.2019
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump izjavio je večeras da je od kineskog kolege Xi Jinpinga dobio "lijepo pismo" i dodao da je do kraja tjedna moguć trgovinski sporazum s Kinom. "Sve je još moguće", rekao je Trump odgovarajuće na pitanje… »

Beogradska berza: Promet uzleteo zbog prodaje Jubmes banke

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija eksplodirao je danas usled prodaje vlasničkog udela Republike Srbije u Jubmes banci kompaniji Alta Pay Group, dok su BELEX indeksi ponovo završili trgovački dan u „crvenom". Ukupan promet na trgovanju… »

Pad cijena nafte, brine trgovinski rat

SEEbiz 09.05.2019
LONDON - Cijene nafte u četvrtak su se na međunarodnim tržištima zadržale iznad 70 dolara pod pritiskom strahovanja od eskalacije trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine dok su investitori gotovo zanemarili neočekivano smanjenje američkih zaliha… »

Communication Management Forum 2019 pokreće raspravu o potencijalima brendiranja Hrvatske

SEEbiz 09.05.2019
ZAGREB - Treće izdanje međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum 2019, koja okuplja 200-tinjak znanstvenika i stručnjaka iz područja komunikacija, brendiranja, marketinga i turizma, održat će se 10. i 11. svibnja 2019. pod… »

Komercijalna banka: Ostali rashodi potopili profit

SEEbiz 09.05.2019
BEOGRAD - Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za period januar-mart koji je doneo nastavak blagog rasta poslovanja iz osnovnog biznisa, dok su visoki ostali rashodi smanjili… »

Kina: Odlučni smo braniti svoje interese u trgovinskom ratu

SEEbiz 09.05.2019
PEKING - Kina je u potpunosti spremna braniti svoje interese u trgovinskom ratu sa Sjedinjenim Državama, ali se nada da SAD može riješiti probleme putem dijaloga umjesto poduzimanja jednostranih koraka, priopćilo je u četvrtak kinesko ministarstvo… »

UniCredit: Srednja i Istočna Europa će nadmašiti ostala rastuća tržišta

SEEbiz 09.05.2019
ANALIZA - U većini država regije Srednje i istočne Europe vjerojatan je nastavak rasta zdravim tempom u 2019. godini, pišu analitičari UniCredita. Vanjsko okruženje: U 2019. i 2020. očekuje se cikličko usporavanje globalnog rasta, što je… »

Na Plitvice samo uz elektronički kupljenu ulaznicu najmanje dva dana unaprijed

SEEbiz 09.05.2019
PLITVICE - Nedavno uvođenje kupnje elektroničkih vaučera najmanje 48 sati unaprijed za razgledavanje Nacionalnog parka Plitvička jezera stvorilo je gužve na blagajnama, a gosti bez unaprijed kupljenih ulaznica u pravilu ne mogu ući u Park, u čijoj… »