Izvor: Sputnik arhiva vesti 09.05.2019

Izbegnuto ćeranje: Milo ispalio najtežu granatu ali je – lažna

Sputnik 09.05.2019
Konačno je pročitana presuda u procesu tzv. državni udar u Crnoj Gori. Svih 14 optuženih su proglašeni krivim. Rusi i Srbi su dobili gotovo 70 godina robije. Srećom, izbjegnuto je neko novo „oružano ćeranje“. Da li je ovakvom odlukom vlast… »

Lideri Zapadnog Balkana u Tirani potpisali deklaraciju

Sputnik 09.05.2019
Lideri Zapadnog Balkana, okupljeni na dvodnevnom samitu procesa Brdo–Brioni u Tirani potpisali su danas deklaraciju kojom pozivaju Evropsku uniju da proširenje na zapadni Balkan postane „pitanje geopolitičkog značaja“, prenela je slovenačka… »

Tači zbog Dodika „pobegao“ sa zajedničkog ručka

Sputnik 09.05.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači otkazao je učešće na zajedničkom ručku predsednika šest država Zapadnog Balkana posle završetka Samita Brdo Brioni u Tirani, prenosi Beta. Kako javlja TV Klan Kosova, povod za otkazivanje učešća na ručku je… »

Drama u hrvatskim vodama: Trajekt sa 342 osobe „zarobljen“ na moru

Sputnik 09.05.2019
Trajekt „Aurelija“ kiparske brodske kompanije sa 250 putnika i 92 člana posade doživeo je rano jutros nezgodu deset milja od Kornata u hrvatskim vodama. Trajektu je otkazao jedan od motora i od tada satima pluta. Jutros rano je trajekt, koji plovi… »

Dodik Tačiju: Nemoj da spominješ Republiku Srpsku!

Sputnik 09.05.2019
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju da prestane da spominje Republiku Srpsku i da kritički govori o njoj, jer Srpska nije imaginarna već je realnost. Na izjavu Tačija da „neće… »

„Besmrtni puk“ i u BiH

Sputnik 09.05.2019
Akcija „Besmrtni puk“, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskog ratu, održava se i u više gradova Bosne i Hercegovine. Prva takva manifestacija već je održana sinoć u Trebinju, a danas će biti organizovana i u Banja Luci i Istočnom… »

EU tužila Hrvatsku i dobila presudu

Sputnik 09.05.2019
Sud EU je presudio da Hrvatska nije ispunila obaveze iz evropske Direktive o otpadu. Među tim obavezama je i ona da obezbedi zaštitu zdravlja ljudi i okoline zbog „crnog brda“ u Biljanima Donjim, u blizini Zadra, gde je deponija na kojoj se nalazi… »

Dačić: Ponašanje Albanije bezobrazluk koji zahteva oštar odgovor!

Sputnik 09.05.2019
Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je ponašanje Albanije na samitu „Brdo-Brioni“ u Tirani, na kome su njeni predstavnici govorili o ukidanju granice s Kosovom i pripajanju tri opštine sa juga centralne Srbije… »

Dan pobede: Crvenim trgom prodefilovali Terminator, Armata, Trijumf... (video)

Sputnik 09.05.2019
Na 74. godišnjicu kapitulacije nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, u Moskvi je održana velika vojna parada. Crvenim trgom je prošlo više od 13 hiljada vojnika i 132 jedinice tehnike, dok je vazdušna manifestacija otkazana zbog oblačnosti… »

„Sledeće godine donosimo sliku razbijenog F-117“: Utisci srpskih oficira iz Moskve (foto)

Sputnik 09.05.2019
Svedoci smo da neki pokušavaju da naprave reviziju istorije i zbog toga posebno podržavamo Rusiju kao moćnu zemlju koja poštuje svoju tradiciju, svoje borce i koja se bori, a mislim da će se i izboriti protiv prekrajanja naše istorije, rekao je za… »