Beograd arhiva vesti 16.05.2019

Nema više zime u Beogradu: Skupština grada donela odluku da grejanje bude uključeno i van sezone

Kurir 16.05.2019
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas izmene i dopune odluke o snadbevanju toplotnom energijom u Beogradu koja će omogućiti da se u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i posle 3. maja uključi grejanje. Ranije danas, zamenik… »

Od žičare na Kališu se ne odustaje!

Mondo 16.05.2019
Gradska skupština odbila predlog da se van snage stavi predlog o gradnji žičare od Kalemegdana do Ušća. Goran Vesić: "To je naknadna pamet, gondola će biti izgrađena". Foto: Beoinfo Skupština grada Beograda odbacila je danas predlog šefa… »

Kanalizacija i na levoj obali Dunava

Večernje novosti 16.05.2019
Evropska investiciona banka odobrila gradu kredit za gradnju mreže odvođenja otpadnih voda. Biće uplaćeno 35 miliona evra, posao počinje 2020. Na ovaj način rešiće se dugogodišnji problem za oko 150.000 stanovnika. ŽITELjI leve obale Dunave… »

"Druga su mi upucali na pešačkom": Panika u centru Beograda, nn lice dva dana puca na prolaznike iz vazdušne puške

Blic 16.05.2019
Prethodna dva dana u Sarajevskoj ulici kod broja 55, u centru Beograda, po navodima stanara nepoznata osoba pucala je na prolaznike iz vazdušne puške, saznaje "Blic". - Jedan kolega je pogođen u nogu. Kasnije kada je policija došla i izvršila… »

Papreno! Drastično poskupljenje kazni za parkiranje, i do 25.000 dinara: Predlog danas pred odbornicima Skupštine grada…

Kurir 16.05.2019
BEOGRAD - Najavljeno drastično povećanje kazni za nepropisno parkiranje danas bi trebalo da usvoje odbornici Skupštine grada Beograda, da bi nedelju dana kasnije, posle objavljivanja u Službenom glasniku, ono stupilo na snagu! Nove kazne biće… »

Mirna noć u Beogradu, bez saobraćajnih nezgoda

Blic 16.05.2019
Noć u Beogradu protekla je mirno, bez saobraćajnih udesa i težih povreda, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Hitna pomoć je noćas imala 94 intervencije, od kojih je 13 bilo na javnim mestima.… »

Odbornici odlučili: Beograd dobija Službu glavnog urbaniste

B92 16.05.2019
Beograd -- Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su danas Odluku o osnivanju i radu Službe glavnog urbaniste Grada Beograda. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je to neophodno i objasnio da će Služba koordinisati rad… »

Zbog radova se tokom vikenda menja režim rada linija javnog prevoza: Ukidaju se tramvaji 5,6,7 i 14

Kurir 16.05.2019
U Bulevaru kralja Aleksandra će, na delu od Ulice Koste Trifkovića do okretnice "Ustanička", zbog radova na tramvajskoj mreži, od subote u 0:30 časova, pa do ponedeljka u 3:30 časova režim rada linija javnog prevoza biti promenjen, saopštilo je… »

Marjanović: Bastaćeva politička magla

Večernje novosti 16.05.2019
Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović ocenio je da je najava predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da će organizovati referendum o projektima koji nisu u nadležnosti opštine, "najobičnija… »

Grad od sada može da tuži zbog ometanja radova

Politika 16.05.2019
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas zaključak kojim se omogućava da Grad Beograd podnese tužbu protiv onih koji nanose štetu gradu i sprečavaju radnike da izvode radove, odnosno da ta lica plate nastalu štetu lično. Drugi deo… »