Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 16.05.2019

Skupština Kosova usvojila rezoluciju o zločinima bivšeg režima Srbije

Glas Amerike 16.05.2019
Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o, kako se navodi, „genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnim zločinima bivšeg režima države Srbije, počinjenih na Kosovu”. Za rezoluciju je glasalo 79 poslanika, a sednici nisu… »

Guvernerka Alabame potpisala zakon o zabrani skoro svih vrsta abortusa

Glas Amerike 16.05.2019
MONTGOMERI — Guvernerka Alabame Kej Ajvi potpisala je zakonski predlog kojim se zabranjuju skoro sve vrste abortsua u toj saveznoj državi. "Za brojne pristalice ovog zakona, radi se o snažnom testamentu o dubokom ubeđenju Alabamaca da je svaki život… »

Otvorena nezavršena hala u Severnoj Mitrovici

Glas Amerike 16.05.2019
Na severu Kosova u toku je predizborna kampanja za izbore koji će biti održani u nedelju 19. maja na kojim će građani izabrati gradonačelnike Zvečana, Zubinog Potoka, Severne Mitrovice i Leposavića. Istovremeno u Severnoj Mitrovici obeleženo je 16… »

Ambasador Skot: Frenklin Ruzvelt pokazao da su osobe sa invaliditetom sposobne za velika dostignuća

Glas Amerike 16.05.2019
BEOGRAD — Frenklin Ruzvelt, koga američki naučnici i javnost smatraju jednim od najuspešnijih američkih predsednika uz Džordža Vašingtona i Abrahama Linkolna, pokazao da su osobe sa invaliditetom sposobne za velika dostignuća, rekao je ambasador… »

Vlada odobrila: Viski i bombonjera za predgled kod lekara

Glas Amerike 16.05.2019
BEOGRAD - Zdravstveni radnici u Srbiji odnedavno smeju da prime nenovčani poklon, čija pojedinačna vrednost ne prelazi pet odsto prosečne plate (2.726 dinara, odnosno 23 evra), a ukupna vrednost ne prelazi prosečnu neto platu (od 54.521 dinara ili… »

Dva meča, dva sata igre - Novak u četvrtfinalu Rima

Glas Amerike 16.05.2019
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira serije Masters 1000 u Rimu, gde je ybog kiše u utorak, danas morao da odigra dva meča. U prvom je Đoković za svega 66 minuta igre deklasirao mladog Kanađanina Denisa… »

I ženama Mizurija zabranjen abortus

Glas Amerike 16.05.2019
Senat američke države Mizuri, čiju većinu čine republikanci, podržao je predlog zakona kojim se ženama zabranjuje abortus nakon osme nedelje trudnoće. Odluka je doneta svega nekoliko časova pošto je guvernerka države Alabama Kej Ajvi potpisala… »

Beogradski aplauz 'Svadbi'

Glas Amerike 16.05.2019
Meseci napornog rada su se konačno isplatili - topao aplauz u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu potvrdio je da su devojke sa univerziteta Karnegi Melon u Pitsburgu uradile pravu stvar. Njihovo a kapela izvođenje opere "Svadba" na srpskom jeziku… »

Američki farmeri - žrtva trgovinskog rata SAD i Kine

Glas Amerike 16.05.2019
Carinski rat SAD i Kine još je bez rešenja. Dok američki sekretar za finansije Stiv Mnučin najavljuje skori odlazak u Peking, kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da mora da postoji dobra volja da bi se održali smisleni razgovori sa… »

CG: Turski investitori uložili 165 miliona eura i otvorili 2162 firme

Glas Amerike 16.05.2019
Agencija za promociju stranih investicija crnogorske vlade saopštila je da su Investitori iz Turske od 2007. do kraja 2018. u Crnu Goru ukupno uložili 165,3 miliona eura i otvorili 2162 firme, prenose podgoričke Dnevne novine. Agencija navodi da je u… »