Izvor: Jug press arhiva vesti 16.05.2019

„Moler“ pao kod Preševa, krijumčario 16 kg marihuane

Jug press 16.05.2019
PREŠEVO Carinici su 16. maja 2019. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje gotovo 16 kilograma marihuane. Droga je otkrivena kada je noćas oko 1:45 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen… »

Podrška EU gradovima i opštinama u razvoju geografskih informacionih sistema

Jug press 16.05.2019
BEOGRAD Evropska unija (EU) će preko razvojnog programa EU PRO pomoći da se kroz realizaciju 19 projekata odabranih putem javnog poziva i vrednih preko dva miliona evra, razviju i unaprede geografski informacioni sistemi (GIS) u 34 lokalne samouprave u… »

Dan osnovne škole “Desanka Maksimović” u Grdelici

Jug press 16.05.2019
LESKOVAC Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Grdelici proslavila je svoj 141. rođendan priredivši svečanu akademiju. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poželeo je učenicima i uposlenicima škole da nastave da bogate tradiciju. „Nade… »

Počinju “Dani Vlasotinca”

Jug press 16.05.2019
VLASOTINCE Danas počinje manifestacija “Dani Vlasotinca” koja se organizuje , praktično, kao višednevna proslava dlave ove opštine . Program manifestacije Četvrtak, 16. maj 19:00 – Izložba učenika Gimnazije “Stevan Jakovljević”, galerija… »

“Ja sam Akiko“ – uskoro animirani film!

Jug press 16.05.2019
LESKOVAC-BEOGRAD Lagunina hit knjiga za decu „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija uskoro će biti pretočena u animirani film u produkciji To Blink Animation studija, saopšteno je iz te izdavačke kuće. Ovaj roman za najmlađe nagrađen je književnom… »

Niška inicijativa poziva gradjane na upoznavanje i razgovor

Jug press 16.05.2019
NIŠ U subotu i nedelju 18. i 19 maja, u kancelariji Odborničke grupa Niška Inicijativa, u zgradi Opštine, Nikole Pašića 24, kancelarija br 9, održaćemo prvo upoznavanje građana i odbornika u Skupštini grada, najavljeno je danas iz ove… »

Vlasotinačka biblioteka proslavila 107.rođendan

Jug press 16.05.2019
VLASOTINCE Vlasotinačka Narodna biblioteka ,,Desanka Maksimović” danas je na prigodan način proslavila svoj 107.rođendan. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni gosti, medju njima i predsednik opštine Zoran Todorović i njegov zamenik Boško… »

Kosnet: SAD duboko uključene u proces dijaloga

Jug press 16.05.2019
PRIŠTINA “Sjedinjene Američke Države duboko su uključene u proces dijaloga u partnerstvu sa Evropskom unijom i sa Vladom Srbije i sa Vladom Kosova. Predsednik Tramp je pisao Vučiću i Tačiju kako bi naglasio važnost procesa dijaloga i predanost… »

Usvojena Rezolucija o “genocidu Srbije na Kosovu”

Jug press 16.05.2019
PRIŠTINA Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Rezoluciju o “Genocidu Srbije na Kosovu”. Za ovu rezoluciju je glasalo 79 poslanika, nije nije glasao protiv. Sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.… »

Vranjski SNS iznerviran saopštenjem “tužnih ostataka bivšeg režima” pokazuje kulturu političke komunikacije

Jug press 16.05.2019
VRANJE “Povodom saopštenja tužnih ostataka bivšeg režima, zaraženih i zatrovanih nekulturom i divljaštvom, a zaslepljenih mržnjom prema Srpskoj naprednoj stranci, Gradski odbor u Vranju izdaje sledeće: SAOPŠTENjE Sinhronizovana politička… »