Izvor: Južne vesti arhiva vesti 16.05.2019

SAD: Tramp zabranio međunarodne telekomunikacione sisteme

Južne vesti 16.05.2019
EPA Donald Tramp je naredbu izdao u sredu Predsednik Donald Tramp uveo je vanredno stanje kako bi zaštitio američke kompjuterske mreže od napada „stranih protivnika". On je potpisao naređenje koje sprečava američke kompanije da koriste strane… »

Davaoci organa: Ona je saznala ko je bila žena od koje je dobila srce

Južne vesti 16.05.2019
Alin Gragossian Alin je dobila novo srce u januaru 2019. godine Alin Gragosijan, 31-godišnjakinja, nije prestajala da se trese dok je otvarala pismo. Stiglo je od porodice žene čije joj je srce spasilo život samo nekoliko meseci ranije. „Pozvali su… »

Ovaj restoran će biti popularan: Popili vino od 5.000 evra, a platili samo 350

Južne vesti 16.05.2019
Getty Images Gostima dali flašu Šato le Pin Pomerol iz 2001. Restoran Hoksmor u Mančesteru sigurno će postati popularno mesto nakon što je njihovo osoblje častilo goste flašom vina kojih na svetu ima samo 500. Vlasnik restorana napisao je Tviteru… »

Koje SOS linije stvarno rade u Srbiji

Južne vesti 16.05.2019
Getty Images Na neke linije nema odgovora Ukoliko vam je potrebna psihološka ili pravna podrška zbog nasilja u porodici ili razmišljate o samoubistvu pomoć možete da dobijete telefonom - preko SOS linije. Ovakav tip pomoći u svetu je uveden sredinom… »

Evropski izbori: Trka kandidata za predsednika Evropske komisije

Južne vesti 16.05.2019
AFP Kandidati od kojih će jedan preuzeti poziciju Žan-Kloda Junkera kao predsednika Evropske komisije imali su okršaj u TV debati u Briselu. U pitanju je deo procesa za spitzenkandidat - „vodećeg kandidata", u okviru kojeg istomišljenici iz… »

Zašto su bebe iz Srbije i BiH među najboljima na svetu

Južne vesti 16.05.2019
BBC Srbija je peta na listi, a Bosna i Hercegovina druga Marina ima četiri meseca. Rođena je 29. decembra, na vreme za doček 2019. godine. „Trudnoća je bila kao i svaka druga, sve analize su uvek bile dobre", kaže za BBC na srpskom njena majka… »

Hakeri prekinuli prenos Evrovizije u Izraelu

Južne vesti 16.05.2019
EPA Autralijska predstavnica Kejt Miler- Hajdke Tokom polufinala Evrovizije izraelski sajt je hakovan i na njemu je prikazan video koji pokazuje lažne eksplozije u Tel Avivu. Gledaoci su rekli da su videli upozorenje navodnog napada na grad i video u… »

Maloletne manekenke neće nositi modele modnih kuća Guči, Sen Loran i Aleksandar Mekvin

Južne vesti 16.05.2019
Getty Images Manenke nose Guči modele na Nedelji mode u Milanu u februaru ove godine Modna kompanija Kering, u čijem vlasništvu su modne marke Guči, Sen Loran i Aleksandar Mekvin, neće više da angažuje manekenke mlađe od 18 godina. Ova odluka… »

Duvanište bez vode zbog velikog kvara

Južne vesti 16.05.2019
Havarija se dogodila na vodovodnoj mreži kod marketa DIS pa je veći deo Duvaništa ostao bez vode. Ekipe Vodovoda su na terenu i popravljaju kvar, a iz ovog preduzeća očekuju da će radovi biti završeni do 22 sata. Obezbeđena je cisterna sa pijaćom… »

Raznovrstan program za ovogodišnje “Dane Vlasotinca”

Južne vesti 16.05.2019
Izložbe, koncerti, predavanja, kao i tradicionalne litije, obeležiće ovogodišnju proslavu gradske slave - letnjeg Svetog Nikole. “Dani Vlasotinca” održaće se od 16. do 24. maja. Manifestacija počinje danas u 19 sati otvaranjem izložbe radova… »