Izvor: Kamatica/Ekonomija arhiva vesti 16.05.2019

Raiffeisen banka "bacila oko" na Komercijalnu, ali...

Kamatica 16.05.2019
"Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima smo dobrodošli, da preuzmemo banke", naglasio je Štrobel u izjavi nemačkom dnevniku "Handelsblat". Prema njegovim rečima, problem su previsoke procene, kao i pitanje da li je RBI, kao strana… »

Zašto je hrana u Srbiji skupa?

Kamatica 16.05.2019
S druge strane, za tih godinu dana voće je zabeležilo najveće pojeftinjenje od nekih sedam odsto, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Neznatno jeftiniji ovog proleća su i kafa, čaj, ulje, mast, mleko, sir i jaja. Predsednik Nacionalne… »

Vrednost dinara i danas nepromenjena, kurs 117,9535

Kamatica 16.05.2019
Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou i u odnosu na početak godine je jači za 0,2 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio jučeza 0,2 odsto na 105,4286 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 1,1… »

Banca Intesa i ove godine nagrađuje najuspešnije poljoprivrednike

Kamatica 16.05.2019
Takmičenje je pokrenuto u okviru panel diskusije na temu „Budućnost poljoprivrede u Srbiji“ koju je Banca Intesa organizovala na marginama Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Na panelu su, pored visokih predstavnika banke… »

Povratak legendarnog IMT-a, Indijci predstavili prve modele

Kamatica 16.05.2019
"IMT-ovi modeli, koje smo predstavili na Sajmu, sastavljeni su u fabrici Jarkovac, a do kraja godine biće sastavljena još dva modela, IMT 565 i IMT 577. Početkom sledeće godine počeće da radi nova hibridna fabrička linija za sklapanje traktora u… »

Vojvođanska banka pomaže srpskim olimpijcima

Kamatica 16.05.2019
Specijalni gost na promociji u Čačku je bila Milica Gardašević, atletičarka, juniorska prvakinja Evrope 2017 u skoku u dalj, a u Kragujevcu Milutin Stefanović, strelac, učesnik Olimpijskih igara u Riju i osvajač zlatne medalje na Evropskom… »

Na šta u stvari trošimo novac?

Kamatica 16.05.2019
Ukoliko upitate ekonomistu zbog čega treba voditi lični budžet, reći će vam da je to važno jer se tako stiče uvid u stvarno stanje finansija. Međutim, vama je to stanje možda već očigledno – nekada čak i bolno – i podsećanje vam zaista… »

Kako da dobijete posao za koji ste prekvalifikovani?

Kamatica 16.05.2019
Sada, sa druge strane, imate dugogodišnje radno iskustvo za sobom i set veština uz pomoć kojih biste dobili svaki posao na koji ste se prijavljivali nekada. Međutim, javlja se novi problem. Sada ste prekvalifikovani. Menadžeri zaduženi za… »