Izvor: Mondo/Automobili arhiva vesti 16.05.2019

Pet puta viša kazna za parkiranje na šinama, pešačkom..

Mondo 16.05.2019
Komunalna kazna za "bahato parkiranje" skače sa pet na 25 hiljada dinara. Foto: MONDO, Lana Stošić ilustracija Skupština Beograda usvojila je odluku prema kojoj će vozači koji parkiraju na tramvajskim šinama i pešačkom prelazu plaćati kaznu od… »

Moćan: Novi Fokus ST i u karavanskoj verziji (foto)

Mondo 16.05.2019
Nakon hečbeka, Fokus ST je sada dostupan i u karavaskoj verziji. Ford Fokus ST je, nakon hečbek verzije, dobio i karavansku, da ne kažemo porodičnu opciju. Budućim vlasnicima su na raspolganju dva turbo motora - 2,3-litarski Ecoboost benzinac, koji… »

Počinje izgradnja novog autoputa:Čačak-Požega za 20 min

Mondo 16.05.2019
Na deonici dugoj nepun 31 kilometar biće izgrađeno 25 mostova i tri tunela, a vrednost radova je 450 miliona evra. Foto: MONDO/Predrag Vujić Kao što je bilo ministarka Zorana Mihajlović najavila prilikom obilaska radova na veoma bitnoj i zahtevnoj… »

Ludilo mašina: Meklaren GT (foto, video)

Mondo 16.05.2019
GT je prvi Meklarenov "grand turer", a ujedno i najveći model poznatog britanskog proizvođača. Nakon što je na sajmu automobila u Ženevi najavio, Meklaren je sad i predstavio poptuno novi model – jednostavnog naziva GT. Proizvođač naročito… »

Koliko bi elektromobili smanjili zagađenje vazduha

Mondo 16.05.2019
Transport je jedan od najvećih proizvođača ugljen-dioksida i električni automobili nisu rešenje tog problema. Foto: MONDO/Predrag Vujić Kada bi "preko noći" svi automobili u Evropi dobili isključivo električni pogon, globalna emisija CO2 bi se… »

Teretnjaci na ulaz u Hrvatsku čekaju duže od pola dana

Mondo 16.05.2019
Razlog: usporen rad hrvatskih carinskih službi. Zadržavanja za teretna motorna vozila na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Mađarskoj su i dalje višečasovna, a najduže se na izlazak iz zemlje čeka na Batrovcima – 16 sati. Na Šidu teretnjaci… »