Izvor: PC Press arhiva vesti 16.05.2019

Motorola One Vision – nov predstavnik srednje klase

PC Press 16.05.2019
Motorola One Vision će biti dostupan na tržištu Srbije od 27. maja po promotivnoj ceni od 39.990 dinara. Ono što je karakteristično za ovaj uređaj je to što poseduje 21:9 ultra široki CinemaVision Full HD+ LCD ekran od 6,3 inča, 1080×2520… »

Huawei P30 Lite stigao u Srbiju, prodaja kreće 20. maja

PC Press 16.05.2019
Huawei P30 serija pametnih telefona kompletirana je novajlijom koji stiže sa sufiksom Lite, baš kao i u ranijim generacijama. Novi P30 Lite ima za cilj da donese odlično iskustvo kamere i vrhunski dizajn u uređaje srednje cenovne kategorije. Želeći… »

SBB otključava dodatne digitalne TV kanale i ubrzava internet za svoje korisnike

PC Press 16.05.2019
Od 15. maja, vodeći operator TV sadržaja prema izveštaju RATEL-a “ Pregled tržišta elektronskih komunikacija za 4. kvartal 2018. godine” i provajder najvećih brzina u zemlji prema Testmy.net (prosečna internet brzina, april 2019.), SBB ponovo… »

Kina blokira Vikipediju na svim jezicima

PC Press 16.05.2019
Kina je godinama blokirala Wikipedia-ju u različitim stepenima, ali sada izgleda da je cenzura sveobuhvatnija. Nedavno objavljeni izveštaj Open Observatory of Network Interference pokazao je da je Kina u aprilu počela da blokira Wikipedia-ju na svim… »

Microsoft izdao novi Critical Security Patch za Windows XP

PC Press 16.05.2019
Iako je Microsoft zvanično poslao Windows XP u „penziju“ još pre pet godina, veliki broj korisnika računara i dalje koristi ovaj OS. Globalni udeo u tržištu operativnih sistema za Windows XP je između tri i četiri procenta, što prevedeno u… »

Samsung dorađuje Galaxy Fold kako bi sredio probleme sa ekranom

PC Press 16.05.2019
Dugo očekivani preklopni telefon iz Samsung-a, prvi takav model od nekog poznatog proizvođača, doživeo je negativne kritike čak i pre nego što je zvanično pušten u prodaju. Naime, influenseri koji su dobili test primerke telefona, objavili su… »

Na prodaju laptop koji sadrži šest najrazornijih malvera

PC Press 16.05.2019
WannaCry. BlackEnergy. ILOVEYOU. MyDoom. SoBig. DarkTequila. Svako ko je bar malo upoznat sa pojmom „cyber bezbednost“ sigurno je čuo bar jedno od ovih imena. Naime, radi se o najrazornijim malverima koji su se ikada našli u spoljnom svetu, i koji… »

Pametne rukavice koje znakovni jezik pretvaraju u audio govor

PC Press 16.05.2019
Više od 30 miliona ljudi širom sveta ima poteškoće u govoru, pa mora da se oslanja na znakovni jezik, što nije uvek lako budući da je komunikacija sa većinskim stanovništvom skoro nemoguća. Roy Allela je odlučio da ovom problemu stane na put, te… »

Bee+: Minijaturni roboti špijuni

PC Press 16.05.2019
Tim inženjera sa Univerziteta iz Južne Kalifornije i Los Anđelesa konstruisao je letećeg robota sa četiri krila – Bee+ – koji teži tek 95 grama. Ovo nije jedini minijaturni robot budući da su eksperti sa Harvarda konstruisali RoboBee model još… »

Sobe bez prozora: Rešenje za nedostatak prirodnog svetla

PC Press 16.05.2019
Kompanija SolarTube International razvila je takozvane „solarne tube“ koje sakupljaju sunčevu svetlost, te na taj način omogućavaju i osvetljavanje onih prostorija koje nemaju prozore i u mračne unutrašnje prostore donose najzdraviju svetlost… »