Izvor: RTS arhiva vesti 16.05.2019

Ponovo uhapšeni policajci

RTS 16.05.2019
Dva policajca iz Uba i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo… »

"Huavej" najveća pretnja po bezbednost SAD?

RTS 16.05.2019
Američki predsednik Donald Trump potpisao je uredbu o "nacionalnom vanrednom stanju" kojom zabranjuje američkim telekomunikacionim mrežama da kupuju od stranih kompanija opremu koja je ocenjena rizičnom. Uredba daje ovlašćenja američkom ministru… »

Priština usvojila rezoluciju o "genocidu" Srbije

RTS 16.05.2019
Kosovska skupština usvojila je rezoluciju o osudi navodnog genocida srpskog režima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine. Poslanici kosovske skupštine su sa 79 glasova "za" i bez ijednog protiv usvojili nacrt rezolucije. Prema onome što se… »

Stefanović u Vašingtonu sa Džonsonom i Palmerom

RTS 16.05.2019
Ministar policije Nebojša Stefanović se tokom zvanične posete SAD sastao sa senatorom Ronom Džonsonom, zvaničnicima zaduženim za evropska pitanja Metjuom Palmerom i Džonom Eratom, kao i Natanom Sejlsom, koordinatorom za antiterorizam. Poručio je… »

Nepoznata osoba pucala na prolaznike iz vazdušne puške

RTS 16.05.2019
Policiji je prijavljeno da u Sarajevskoj ulici u Beogradu nepoznata osoba pucala na prolaznike iz vazdušne puške. Prema navodima obližnjih stanara iz centra Beograda, dve osobe su povređene. Pronađene su čaure iz puške iz koje je pucano. Pripadnici… »

Vučić: Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama

RTS 16.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", uoči otvaranja auto-puta kroz Grdeličku klisuru najavljenog za vikend, istakao da je to najteža deonica južnog kraka Koridora 10 duga 26,3 kilometra, kao i da je… »

Krijumčario marihuanu u rezervnom točku

RTS 16.05.2019
Beograska policija uhapsila je državljanina Severne Makedonije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Na Graničnom prelazu Preševo prilikom pregleda automobila "opel… »

Uvodi se novi praznik – 24. maj Dan Ćirila i Metodija

RTS 16.05.2019
Na sednici Vlade Srbije usvojen je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim se predlaže da 24. maj bude nov praznik – Dan Ćirila i Metodija. Tim praznikom obeležavaće se Dan slovenske pismenosti i… »

Dačić sa predsednikom Madagaskara o unapređenju odnosa dve zemlje

RTS 16.05.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boravi u zvaničnoj poseti Republici Madagaskar. Šef srpske diplomatije se u Antananarivu susreo sa predsednik Madagaskara Andri Radžoelinom i visokim zvaničnicima te zemlje, saopštilo je ministarstvo… »

Dodik: Treći puk biće u uniformama Vojske RS

RTS 16.05.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je 12. maj Dan Vojske Republike Srpske i da je to dan prisećanja na žrtve i na važne bitke, a da hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić koji je protiv Dodika podneo krivičnu… »