Izvor: RTV arhiva vesti 16.05.2019

Zbog falsifikovanih novčanica uhapšena dva policajca

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Dva policijska službenika i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu, saopštio je danas MUP. Zbog postojanja… »

Priština: Usvojena rezolucija o "Genocidu Srbije na Kosovu"

RTV 16.05.2019
GRAČANICA - Skupština privremenih institucija u Prištini usvojila je večeras rezoluciju o navodnom genocidu Srbije tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine. Prema rečima predstavnika parlamenta u Prištini Bilala Šarifija, rezolucija je usvojena… »

Stefanović u Vašingtonu sa senatorom Džonsonom o unapređenju bezbednosti

RTV 16.05.2019
VAŠINGTON - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa senatorom Ronom Džonsonom, koga je upoznao sa trenutnom bezbednosnom situacijom u našoj zemlji i regionu. Stefanović je… »

Počinje izgradnja Koridora 11, otvaranje Grdelice u subotu

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Izgradnja deonice Koridora 11 Preljina-Požega počinje sutra, dok će južni krak Koridora 10 u subotu biti svečano otvoren, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je za TV Prva naglasila… »

"Moler" uhvaćen sa 16 kilograma marihuane

RTV 16.05.2019
PREŠEVO - Carinici su danas u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje gotovo 16 kilograma marihuane. Droga je otkrivena kada je noćas oko 1:45 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "opel… »

Vlada predlaže praznik Ćirila i Metodija 24. maj

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim se predlaže da 24. maj bude novi praznik - Dan Ćirila i Metodija. Ovim praznikom obeležavaće se Dan slovenske pismenosti… »

Madagaskar potvrdio podršku celovitosti Srbije

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Predsednik Madagaskara Andri Radžoelina potvrdio je danas ponovo podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova (MSP). Kako se navodi, u razgovoru s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom… »

Dodik: Puk ima pravo na pukovsku uniformu

RTV 16.05.2019
BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Treći pešadijski puk, kao i ostali, ima pravo na pukovsku uniformu i da njemu kao vrhovnom komandantu nije za to potrebna saglasnost Ministarstva odbrane. Komentarišući… »

Radikali pokreću inicijativu za ukidanje javnih izvršitelja

RTV 16.05.2019
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka danas pokreće akciju sakupljanja potpisa za peticiju da se ukinu javni izvršitelji u celoj Srbiji, jer smatra da nema razloga za njihovo postojanje. "Zakon o izvršenju je doneo samo siromaštvo i bedu građanima… »

BiH: Nastavlja se potraga za dečakom

RTV 16.05.2019
ŽEPČE - Potraga za dečakom iz Begovog hana, koji je pre dva dana upao u nabujali potok, danas se nastavlja, a porodica sumnja da je zatrpan peskom na ušću u Bosnu. Meštani Begovog Hana potpomognuti spasilačkim ekipama pretraživaće korito Bosne s… »